Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX][JavaScript][PHP]Zaawansowane przeciąganie elementów.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
deadmen4
Witam,

Potrzebuje czegoś na ksztalt systemu Drag&Drop - przeciąganie i upuszczanie obiektow. Czytałem o tym wiem, że są różne rozwiązania ale nic z tego.... nie pojmuje. sciana.gif

Chodzi mi o użycie tego w grze na przeglądarke (w wielu grach takie coś jest np. w gladiatusie!).
Poprostu, kupuje jakiś przedmiot i mam go w ekwipunku jako obrazek, przeciągam go na obrazek mojej postaci (w dowolne miejsce) i daje "Zapisz" (przykładowo). "mówimy tu tylko o stronie graficznej oczywiście".

I tutaj mamy pierwszy knif. Obrazek mojej postaci powinien zawierać ten przedmiot widoczny już na stałe (czyli po wylogowaniu wciąż powinien być po modyfikacji), ALE powinien być wciąż zmienialny, CZYLI zawsze da się przemieścić go na postaci lub przenieść do ekwipunku...

No i żal serce ściska. blinksmiley.gif Ta się chyba nie da! Jedyne co mi przyszło na początku do głowy, to nowy plik (obrazek postaci) za każdym razem ale to nie możliwe.
Nie wiem co zastosować żeby takie zmiany robił, ORAZ wiedział żeby usunąć przedmiot z ekwipunku kiedy umieści się go na postaci i go przywrocić po zdjęciu.

Może ktoś się czymś takim zajmuje......questionmark.gif

Dodam, że mi chodzi tylko o grafikę, (nie o jakieś statystyki tych przedmiotów). Wg. mnie to jedynym TAKIM aspektem może być czy przedmiot jest w ekwipunku czy też nie.

Pozdrawiam, i przepraszam za długość tekstu dostal.gif
wookieb
Powiedz mi czego nie rozumiesz w setkach linków które znalazłem po wpisaniu frazy (w googlach) "jquery drag drop". Możesz dodać słówko AND jak będzie Ci to pasowało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.