Od razu napiszę co chciałbym zrobić.
Gram w wiele gier sportowych via www. Wszystkie nie spełniają moich wymogów. Wpadłem na pomysł stworzenia własnej gry via www. W grze wcielamy się w rolę początkującego piłkarza, trenujemy, zarabiamy pieniądze, zmieniamy kluby oraz zyskujemy popularność. Chciałbym, aby gra była dosyć rozbudowana.
Opiszę jak co miałoby wyglądać
Zacznę od Treningu i to troszkę rozwinę.
Mamy 6 głównych statystyk (Atak, Obrona, Technika, Siła, Inteligencja oraz Szybkość) i każda z nich odpowiada wyszkoleniu jakiejś umiejętności. Np. Trenując ATAK polepszamy naszą SKUTECZNOŚĆ STRZAŁU, CELNOŚĆ STRZAŁU oraz . Natomiast jeżeli trenujemy TECHNIKĘ to rośnie nasza TECHNIKA STRZAŁU, DRYBLING, CELNOŚĆ PODAŃ. Trening polega na wybraniu jednej z głównych statystyk, którą chcemy trenować i po pewnym czasie ulepszamy sobie o x jedną z umiejętności za jaką odpowiada główna umiejętność.
Mniej więcej polegałoby to na tym, że napastnik trenuje to co mu najbardziej odpowiada, a nie tylko atak.
Opis gry w pigułce
Kluby byłyby zarządzane przez silnik. Byłoby kilka lig i nazwy klubów jak i herby byłyby niemalże identyczne do prawdziwych (ze względu na licencje). Po gracza kluby by się same zgłaszały oferując miesięczne wynagrodzenie. W kontrakcie byłby napisany nr na koszulce, bonus za strzelonego gola, asyste itp. oraz długość trwania samego kontraktu. Jeden sezon trwałby ok pół roku. Mecze ligowe odbywały by się raz na tydzień (w niedziele). Do tego dochodzą mecze pucharowe, reprezentacji itd.
Reprezentacje losowałoby się na początku gry. Chciałbym aby były mistrzostwa świata oraz kontynentów.
Jeżeli w klubie brakuje graczy prawdziwych, to ich miejsce do czasu znalezienia gracza zastępują boty.
Jeżeli byłoby za dużo graczy wprowadzona była by liga okręgowa.
Sponsor dawalby kasę za strzelonego gola, ilość minut w sezonie, zdobycie pucharu itp.
Chciałbym aby były wywiady (automatyczne) i to co tam powiemy ma wpływ na naszą popularność oraz szacunek. Popularność ma wpływ na naszą wartość itp.
Skauci. Podczas ważnych meczy (puchar itp) oraz na meczach dobrych drużyn będą skauci. Dostawalibyśmy wtedy taką wiadomość na skrzynke pocztową:
Na następnym meczu dnia 05.04.10r z Cheslea FC będą skauci drużyn: Juventes Turyn, Rael Madryt, FC Sevillja, Lazzio Rzym, Liverpole oraz Lach Poznań.
I jeżeli dobrze zagramy jakiś klub będzie się nami interesował (obserwował) i prowadził negocjacje.
Piłkarze zmieniają kluby tylko podczas okienka transferowego (2x w sezonie)
Na postawę piłkarza w meczu ma wpływ jego forma z dnia, morale, zmęczenie oraz inne czynniki.
Po meczu byłyby noty dla piłkarzy.
Na koniec sezonu wybierana jedenastka sezonu oraz inne nagrodu.
Myślę, że wszystko opisałem w wielkim skrócie.
Przykład obejścia licencji:
Chelsea London FC

Cheslea London FC

Zarys layoutu:
http://img513.imageshack.us/img513/8240/gasfas.png
Więc piszę dalej
Ja sam niestety nie umiem takiej gry napisać, bo jestem w tym całkowicie zielony (na prawdę całkowicie), ale zależy mi, żeby taka gra powstała, więc zwracam się do was.
Co ja zrobię?
-Grafika
-Pomysł
Jak widzisz dużo do zaoferowania nie mam, więc podział zysków jest taki:
Od pierwszego miesiąca
Ja: 0%
Ty: 100%
Oczywiście nadal będę pomagał nawet jeżeli nic z tego nie będę miał.
Jakby ktokolwiek był zainteresowany to pisać prywatną wiadomość, a podam wam mój numer gg i może uda się nawiązać współpracę.
Z poważaniem
Wisakoy
Ogłaszam, że 100% zarobków dla programisty od 1 miesiąca.
GG: 18508226