echo '<tr><td colspan="2">ID polecającego</td><td><input value="'.$_GET["ref"].'" class="textbox" type="text" name="ref"></td></tr>';
Po kliknięciu przycisku zarejestruj przenosi nas do pliku register_.php który weryfikuje wpisane dane. Wygląda on tak:
<?php include "antet.php"; include "func.php"; $config=config(); if (!$config[3][1]) msg($lang['regClosed']); else { $_POST["email"]=clean($_POST["email"]); $_POST["name"]=clean($_POST["name"]); $_POST["pass"]=clean($_POST["pass"]); $_POST["pass_"]=clean($_POST["pass_"]); $_POST["faction"]=clean($_POST["faction"]); $_POST["muzyka"]=clean($_POST["muzyka"]); $_POST["ref"]=clean($_POST["ref"]); if (!$config[0][1]) $ip=$_SERVER["REMOTE_ADDR"]; else $ip="-"; if (!$config[1][1]) $email=$_POST["email"]; else $email="-"; if (!is_user($_POST["name"], $email, $ip)) if (($_POST["name"]!="")&&($_POST["pass"]!="")&&($_POST["pass"]==$_POST["pass_"])) if ($_SESSION["code"]==$_POST["code"]) reg($_POST["name"], md5($_POST["pass"]), $_POST["email"], $_POST["faction"]+1, $_POST["muzyka"], $_POST["ref"]); else msg2($lang['incorCode']); else msg2($lang['dataFields']); else msg2($lang['taken']); } ?>
Kod z id polecającego dodawałem analogicznie do reszty i wyszło mi tak jak powyżej. Jeżeli wszystko się zgadza to przenosi nas do pliku z funkcjami do funkcji rejestrującej konto. Wygląda ona tak:
function reg($name, $pass, $email, $faction, $muzyka, $hehe, $ref) { $query="update users set refp=refp + 1 where id=".$ref; $query="insert into users(name, pass, email, level, joined, lastVisit, points, ip, grPath, faction, muzyka, facebookid, ref) values('".$name."', '".$pass."', '".$email."', 1, now(), now(), 0, '".$_SERVER["REMOTE_ADDR"]."', 'default/', '".$faction."', '".$muzyka."', '".$cookie["uid"]."', '".$ref."')"; if ($result) msg2("Gratulacje! Właśnie zostałeś zarejestrowany jako ".$name.". Teraz możesz przejść do etapu logowania.<br><br>".$hehe."<br>a<br><br>".$hehe.""); }
Problem polega na tym że nie dodaje mi ani 1 punktu do pola refp u polecającego ani nie zapisuje id polecającego graczowi który się rejestruje ze specjalnego linka. Bardzo proszę o pomoc.