Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: samo robiace sie boksy
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gostek99
siema

mam problem z robiacymi sie boxami bo pisze np Na forum i tworzy sie takie samo tylko ze bez nazwy i wyswietla nowe tematy na forum

prosze oto moja strona zobaczcie na dole strony po lewej

skrypciarnia.cba.pl

index.php urywek
  1. <h2>Ostatnio Dodane</h2>
  2. <?php
  3.  
  4. // rozpoczęcie buforowania (jest to potrzebne by nie mieć błędów typu headers already sent)
  5.  
  6. // połączenie z mysql
  7. mysql_connect('-----', '-----', '------')
  8. or die('Nieudane polaczenie z baza danych...');
  9.  
  10. // wybór bazy danych
  11. mysql_select_db('skrypciarnia_cba_pl')
  12. or die('Nie udalo sie wybrac bazy danych...');
  13.  
  14. // przerabiamy dane z GETa na liczbę (zabezpieczenie)
  15. $id = (int)$_GET['id'];
  16.  
  17. // tworzymy zapytanie na kategorię, żeby wydobyć z niej nazwę
  18. $result = mysql_query("SELECT * FROM articles_categories WHERE id='$id'");
  19. // przerabiamy na tablicę
  20. $row = mysql_fetch_array($result);
  21.  
  22. // i wyświetlamy nagłówek
  23. echo '<h2>'.stripslashes($row['tytul']).'</h2></br>';
  24.  
  25. // tworzymy zapytanie na artykuły z tej kategorii
  26. $result = mysql_query("SELECT * FROM articles ORDER BY id DESC LIMIT 3");
  27. // i je wyświetlamy
  28. while($row = mysql_fetch_array($result))
  29. {
  30. echo '<B><center><a href="art.php?id='.$row['id'].'"><b>'.stripslashes($row['tytul']).'</a></b></br>';
  31.  
  32.  
  33.  
  34. }
  35.  
  36. // rozłączenie z bazą danych
  37.  
  38. // koniec buforowania
  39.  
  40. ?>
  41. </li>
  42. <li>
tr@k
Cytat(gostek99 @ 15.11.2010, 15:53:59 ) *
mam problem z robiacymi sie boxami bo pisze np Na forum i tworzy sie takie samo tylko ze bez nazwy i wyswietla nowe tematy na forum...

Co to są robiące się boksy? Precyzyjniej proszę.

Cytat(gostek99 @ 15.11.2010, 15:53:59 ) *
  1. echo '<B><center><a href="art.php?id='.$row['id'].'"><b>'.stripslashes($row['tytul']).'</a></b></br>';
  2.  

Widzę, że masz problemy z podstawami html'a. 'center' jest przestarzałe, kolejność zagnieżdżania niezachowana.
</br> - takiego znacznika nie ma w specyfikacji html'a
gostek99
boks to jest takie cos jakby tabela widzisz co nie na stronie ? w tym boksie pisze na forum naprzykład

</br> to jest w specyfikacji i br oznacza ze nie piszesz ciagle tylko ze pod spod a jak bym tego nie dal to by mi nie wyswietlilo pod spodem i byl by problem
tr@k
Co to jest boks to ja wiem, nie wiem co to jest robiący się boks.

Dalej obstaję przy tym, że </br> nie istnieje, <br> lub <br/> jak najbardziej (html/xhtml).
Poza tym ćwicz wyrażanie myśli w języku polskim, bo nadal nie wiem co chciałeś osiągnąć.
Mephistofeles
99 w nicku to rok urodzenia? Jeśli tak, to w wieku 11 lat zajmij się lepiej szkołą, poczytaj więcej książek, bo masz jak słusznie zauważył kolega wyżej problemy z komunikacją międzyludzką.
gostek99
nie to nie jest rok urodzenia poniewaz na mailu kiedys wymyslalem nicki a trzeba bylo wpisac jakies cyfry wiec wpisalem i teraz wszedzie tego uzywam a ty mi nie doradzaj ksiazek bo sie znam na php tylko nie wiem gdzie ktwii problem i nie zwracajcie wzroku na inne rzeczy tylko sie wypowiadajcie
Mephistofeles
Sądząc po twoim kodzie nie znasz się ani na PHP, ani na HTML, do tego nie umiesz nam przedstawić swojego problemu, więc jak my mamy ci pomóc?
Daiquiri
Cytat(gostek99 @ 15.11.2010, 17:29:20 ) *
a ty mi nie doradzaj ksiazek bo sie znam na php tylko nie wiem gdzie ktwii problem i nie zwracajcie wzroku na inne rzeczy tylko sie wypowiadajcie
W takim układzie "nie zwracam wzroku na inne rzeczy" i "się wypowiadam": Kali nie rozumieć co Ty mówić do Kali. Kali jeść. Kali pić.

W czym Ty masz właściwie problem? "Robiące się boksy" się nie robią? Pozwolisz, że dam Ci cenną wskazówkę dotyczącą komunikacji interpersonalnej. Nie siedzimy w Twojej głowie i Twoje prywatne nazewnictwo może być nam obce. Opisz nam swój problem w kilku zdaniach, to będzie nam łatwiej Ci pomóc.
gostek99
z problemem sobie poradzilem dzieki
phpion
To pyknij "Pomógł" wszystkim pomagającym ci w tym temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.