Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jQuery zasłania lightbox'a
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
PiotrN
Na stronie korzystam z http://tutorialzine.com/2010/04/slideout-c...ps-jquery-css3/. W takim rozwijanym div-ie (bo zmieniłem p na div) chce umieścić link otwierający obrazek w lightbox-ie (albo w czymś innym, próbowałem fancybox'a, jQuery lightBox plugin, a teraz bawię się z lightboxem - i tak prawie cały dzień), niestety to nie działa, to znaczy działa, ale nie przynosi zamierzonych efektów, ponieważ slideout-context-tips-jquery-css3 zasłania część lightbox'a. Próbowałem też zwykłego okienka z http://www.pat-burt.com/csspopup.html, ale też nic nie wyszło. Może ktoś mi pomóc?

W skrócie: efekt wywołany lightbox'em działa, ale część ukrywa się pod div-em jQuery.

Wiem że przy użyciu fancybox'a czy lightbox'a przy jQuery potrzebne są dodatki, ale dodawałem je i to tylko tyle pomogło że nie otwierało się "zdjęcie z adresu" (pod adresem, w nowym oknie)

Do Fancy dodawałem:
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(document).ready(function() {
  3. $("a.port").fancybox();
  4. });
  5.  

i class="port" przy linku.

Do jQuery lightBox plugin dodawałem:
  1. <script type="text/javascript">
  2. $(function() {
  3. $('#gallery a').lightBox();
  4. });
  5. </script>

i id="gallery"
,ale jak widać nie w tym tkwi problem. Dlatego proszę o pomoc.
Damonsson
Strzelam niczym kret grający w koło fortuny, ale sprawdź w slideout-context-tips-jquery-css3 to:

1. .slideOutTip.isOpened{ z-index:10000; }

Akurat korzystam z Fancyboxa i tam masz z-index'y na poziomie: "z-index: 1104;"
PiotrN
sorry, ale nie rozumiem. Co mam właściwie zrobić? Mam zmienić 10000 na 1104?

EDIT: Jeżeli tak, to z tego co widzę pudło
Damonsson
Zacząć się uczyć html/css/js. Albo zapłacić komuś żeby za Ciebie robił te Twoje strony. Nawet nie wiesz co to jest z-index, a mnie się nie chcę tłumaczyć. A tak w ogóle to może źle strzeliłem i problem tkwi w czymś innym.

.slideOutTip.isOpened{ z-index:10000; }

zmień na

.slideOutTip.isOpened{ z-index:100; }

jeżeli nic nie da, to wstaw to gdzieś na żywo, bo tak w ciemno to ciężko
PiotrN
Wiem za co odpowiedziałny jest z-index. Otóż określa on kolejność pionowego położenia elementów.
Już jest ok smile.gif .
Damonsson
"Już jest ok"...czyli to była wina z-index?
PiotrN
tak, zgadza się. Mimo wszystko dziękuję za pomoc.
Damonsson
Nie ma za co. A to o chamskości widziałem i tak winksmiley.jpg Ale się nie obrażam. Ważne, że wszystko działa jak powinno.
PiotrN
Na tej stronie nie mam suwaków - bo nie potrzeba, ale w trakcie wyświetlania fancybox'a pokazuje się i to mnie drażni (przesuwa się). Dałem overflow: hidden; ,ale to nic nie dało jak można go usunąć?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.