Witam mam problem z dodaniem captchy do tego skryptu oraz z ustawieniem aby na podany e-mail przez użytkownika najpierw wysłany był kod aktywacyjny. w googlach przeszukałem już chyba wszystko. Jeśli możecie pomóżcie jakoś jakieś wskazówki albo coś ten skrypt też z googli. Na czwartek muszę to oddać, a już nie wiem co robić
<?php
require('conn.php');
if (isset($_POST['login']) and isset($_POST['password']) and isset($_POST['password2']) and isset($_POST['mail']))
{
if ($_POST['password']==$_POST['password2'])
{
$login = mysql_real_escape_string (trim($_POST['login']));
$password =mysql_real_escape_string (trim($_POST['password']));
$mail = mysql_real_escape_string (trim($_POST['mail']));
$ile = mysql_query("SELECT * FROM `logowanie` WHERE login='$login'");
$ile = mysql_num_rows($ile);
if ($ile==0) {
$zapytanie="INSERT INTO logowanie (login,password,mail) VALUES('$login', '$password', '$mail')";
mysql_query($zapytanie) or die("Wystšpił błšd");
echo('Konto '.$login.' zostalo utworzone');
echo "<td>
<a href=\"index.php?a=del&id={$r['id']}\"><center><h2>Proszę aktywowac konto. Przejdz do strony logowania</h2></center></a>
</td>";
}
else
{
echo("Taki uzytkownik juz istnieje.");
}
}
else echo ("Podane hasla nie zgadzaja sie");
}
else{
?>
<script type="text/javascript">
<!-- //
function regulamin()
{
if(document.getElementById('reg').checked == true )
{
document.getElementById('dalej').disabled=false;
}
else
{
document.getElementById('dalej').disabled=true;
}
}
// ]]> -->
</script>
<html>
<body>
<center><h1>Dodaj nowego uzytkownika</h1></center>
<form action="rejestr.php" method="post">
<center><strong>Login:</strong><input name="login" type="text" value="<? if (isset($_POST['login'])){ echo $_POST['login']; } ?>" /></center>
<center><strong>Haslo:</strong><input name="password" type="password" value="" /></center>
<center><strong>Powtórz haslo:</strong><input name="password2" type="password" value="" /></center>
<center><strong>E-mail:</strong><input name="mail" type="text" value="" /></center>
<center><input type="checkbox" id="reg" onclick="regulamin()" /></center>
<center><b><a href=regulamin.php><center><h2>Oswiadczam, że zapoznałem się z regulaminem i zgadzam się na warunki tam zamieszczone</h2></center></a></b>
<center><input style="font-weight: bold;" type="submit" name="submit" value="Rejestruj" id="dalej" disabled="disabled"></center>
</form>
</body>
</html>