Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] cURL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wembleyos
Witam. Mam otóż taki problem. Pragne stworzyć skrypt który będzie pobierał dane ze strony cagefight.pl. Pierw trzeba się zalogować, aby mieć do niej dostęp - więc powinienem użyć cURL, ale..mam taki skrypt (nie wiem do końca jakie wartości i pola powinienem wpisać, aby go pomyślnie zalogowało, tak więc:
  1. <?php
  2. $cookie_file = 'cookie.txt';
  3.  
  4. $c = curl_init('http://cagefight.pl');
  5. curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEJAR, $cookie_file);
  6. curl_setopt($c, CURLOPT_COOKIEFILE, $cookie_file);
  7. curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'http://cagefight.pl');
  8. curl_setopt($c, CURLOPT_USERAGENT, "Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12;MEGAUPLOAD 1.0");
  9. curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1);
  10. curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'email=*********&password=*********');
  11. curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  12. curl_getinfo($c);
  13. $s = curl_exec($c);
  14. curl_close($c);
  15.  
  16. ?>

A tutaj formularz z logowaniem na ich stronie:
  1. <form action="" method="post">
  2. <tr> <td>Adres e-mail:</td> <th><input type="text" name="email" value="" /></th> </tr>
  3. <tr> <td>Hasło:</td> <th><input type="password" name="password" value="" /></th> </tr>
  4. </tbody></table>
  5.  
  6.  
  7.  
  8. <input type="submit" value="Zaloguj się" />
  9. <input type="hidden" name="action" value="doLogin" />
  10. <input type="hidden" name="session_id" value="e56ee88658e05f61da505f5321cc00ad" />
  11. <input type="hidden" name="redirect" value="yes" />
  12. <input type="hidden" name="autologin" value="yes" />
  13. </form>

Nie potrafię się zabrać za to. Nie wiem które pola są najważniejsze aby się zalogować...
lDoran
Ściągnij firefox'a + wtyczka Live HTTP - dzięki tej wtyczce będziesz widział co jest wysyłane nagłówku strony. Przeanalizuj nagłówki i wstaw do skryptu.
wembleyos
No tak, zainstalowalem do FF HHTPLiveHeaders, widze nagłówki ale ani śladu postfieldów i ich wartości...
lDoran
Nagłówki są wysyłane podczas logowania, na pewno tam są wczytaj się dobrze w treść i przeanalizuj.
wembleyos
A teraz jeszcze jedno pytanie: skąd wziąć wartość dla pola session_id?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.