Witam, mam taki problem z kodowaniem znaków, z którym już nie mam pojęcia jak sobie poradzić i mam nadzieję że wypróbowałem juz wszystkiego...
jest tak: index.php --> ajaxem otwieram plik flash.php gdzie jest upload zdjęć we flashu... no i teraz by było wszystko proste gdybym mógł plik przed zapisaniem przekonwertować na UTF-8 i po sprawie, ale to jest flash i nie mam pojęcia jak to zrobić. Działa on na zasadzie pobierania nazwy pliku i zapisania jej.
Gdy otwieram plik flash.php ręcznie w przeglądarce i tam uploaduje plik, wszystko jest ok, ale przez ajaxa sie wszystko sypie.... teraz tak dlaczego się sypie...
dlatego, że potrzebuje przesunąć plik z folderu upload do folderu pliki_galerii i tu jest wlasnie problem....
Wszystko dziala tak ajaxem otwieram flasha z flasha ajaxem przesyłam nazwę pliku do conwert.php, a ten plik zmniejsza mi fotki. i właśnie on generuje błąd...
$_POST['file_name'] // zdj%u0119cie.jpg a w upload jest plik ZdjÄ™cie.jpg i ja już poprostu nie mam pojęcia co moge z tym zrobić... jeśli ktoś wie to proszę o odpowiedź, pozdrawiam.