no więc mam problem chcę utworzyć miniaturki obrazków znajdujących się w galerii no więc mam skrypt:
to jest plik: 1.php
<?php class thumbnail { private $imginfo; private $filename; private $img_copy; private function getthumb($img){ imagecopyresampled($this->img_copy, $img, 0, 0, 0, 0, width, height, $this->imginfo[0], $this->imginfo[1]); } private function createit(){ switch($this->imginfo[2]){ case IMAGETYPE_GIF: { $this->getthumb($img); imagegif($this->$img_copy, null, 100); break; } case IMAGETYPE_JPEG: { $this->getthumb($img); imagejpeg($this->$img_copy, null, 100); break; } case IMAGETYPE_PNG: { $this->getthumb($img); imagepng($this->$img_copy, null, 100); break; } } } public function imgname($imgname){ $this->filename = $imgname; } public function show(){ $this->createit(); } } ?>
a to 2.php
<?php include_once('1.php'); $thumb = new thumbnail(); $thumb->imgname($_GET['pic']); $thumb->show(); ?>
wywołuję plik 2.php?pic=nazwapliku.jpg i otrzymuje od przeglądarki "Obrazek ... nie może zostać wyświetlony ponieważ zawiera błędy".
Od razu zaznaczam że ścieżki do plików się zgadzają bo gdy były inne skrypt się sypał z errorem "No such file...", teraz wszystko jest w klasie, poczatkowo nie było i też nie działało próbowałem zmieniać wielkości wynikowego pliku myśląc że to może chodzi o aspect ratio, ale to też nie to ;/ Pomocy już nie mam pomysłu

Z góry dzięki!