Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz konflikt chyba cudzysłowów
Forum PHP.pl > Forum > PHP
vingar
Tutaj fragment kodu który napisalem
  1. <?php
  2.  
  3. function form(){
  4. echo '<form action="zapis.php" method="post">
  5.  
  6. <input type="text" name="email" style="width: 200px;" value="E-mail" onfocus="if (this.value == “E-mail") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "E-mail";}"/><br />
  7.  
  8. <input type="text" name="email2" style="width: 200px;" value="Powtórz e-mail" onfocus="if (this.value == "Powtórz e-mail) {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Powtórz e-mail";}"/><br />
  9.  
  10. <input type="password" name="pass" style="width: 200px;" value="Haslo" onfocus="if (this.value == "Haslo") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Haslo";}"/><br />
  11.  
  12. <input type="password" name="pass2" style="width: 200px;" value="Powtórz hasło" onfocus="if (this.value == "Powtórz hasło") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Powtórz hasło";}"/><br />
  13.  
  14. <input type="text" name="imie" style="width: 200px;" value="Imie" onfocus="if (this.value == "Imie") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Imie";}"/><br />
  15.  
  16. <input type="text" name="nazwisko" style="width: 200px;" value="Nazwisko" onfocus="if (this.value == "Nazwisko") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Nazwisko";}"/><br />
  17.  
  18. <input type="text" name="ulica" style="width: 200px;" value="Ulica" onfocus="if (this.value == "Ulica") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Ulica";}"/><br />
  19.  
  20. <input type="text" name="dom" style="width: 200px;" value="Numer domu" onfocus="if (this.value == "Numer domu") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Numer domu";}"/><br />
  21.  
  22. <input type="text" name="mieszk" style="width: 200px;" value="Numer mieszkania" onfocus="if (this.value == "Numer mieszkania) {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Numer mieszkania";}"/><br />
  23.  
  24. <input type="text" name="kod" style="width: 50px;" value="Kod pocztowy" onfocus="if (this.value == "Kod pocztowy") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Kod pocztowy";}"/>
  25.  
  26. <input type="text" name="miasto" style="width: 150px;" value="Miasto" onfocus="if (this.value == "Miasto") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Miasto";}"/><br />
  27.  
  28. <input type="text" name="telkom" style="width: 200px;" value="Telefon" onfocus="if (this.value == "Telefon") {this.value = "";}" onblur="if (this.value == "") {this.value = "Telefon";}"/><br />
  29. <input type="submit" value="Rejestruj" />
  30. </form>';
  31. ?>

Nie działa mi w tym kodzie ani onblur ani onfocus jest to spowodowane z tego mi się wydaje cudzysłowami, mam podobny skrypt i tam ta druga część go jest w apostrofach(zaznaczyłem pogrubieniem)
  1. onblur="if (this.value == "") {this.value = "E-mail";}
nie problem to zmienić ale wtedy jest jakiś konflikt z apostrofem przy echo, przeglądarka wyskakuje z błędem składni i unexpected '
Bardzo proszę o pomoc jak to rozwiązać
outsider
Kod
onblur="if (this.value == \'\') {this.value = \'E-mail\';}

powinno działać smile.gif
vingar
Działa bardzo dziękuje. Mam jeszcze jedno pytano jak usunąć to że po wciśnięciu komórki jej ramka się tak zaświeca.
Majzok
Podświetlanie się komórki jest kwestią przeglądarki - raczej nic z tym nie zrobisz. Co drugiego pytania to nie do końca rozumiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.