borovsky
25.11.2010, 11:50:36
witam, otóż robię sobie w flex taki uploader, który wysyła paczki np po 100kb np dziesiec paczek (1 mb) i jak te paczki wracają to w flex uaktualnia sie pasek postępu.
moje pytanie, jakie rozwiązanie jest najlepsze do przechowywaniem paczek na serwerze zanim user wysle je wszystkie, (wtedy PHP sobie je złoży, odczyta i zinterpretuje i zazwyczaj zapisze je sobie)
ja znam tylko opcję zapisywania kazdej paczki jako osobny plik... ale czy jest jakaś przestrzeń podręczna? Chcę zrobić to wydajnie.
Kuziu
25.11.2010, 20:03:11
Moze byc tak jak robisz, a po co dzielisz to na 10 paczek ?
borovsky
25.11.2010, 21:39:23
chodzi o taki system cos ala cms ktory pozwala na wysyłanie i odbieranie zapytań które mogą zwierać rożne dane np pliki do uploadu galerii
w dużym uproszczeniu: załóżmy ze wrzucasz 10 obrazkow przez AMFPHP. jesli będę wysyłał taki "prom" który zabiera łącznie np 100 kb ale bierze po 10 kb z każdego pliku.
w ten sposób 10 zdjec jest wysyłanych jednoczesnie, użytkownik widzi pasek postępu a co najjważniejsze może anulować wysyłanie (w implementacji: wysłanie kodu stop dla jakiegos zapytania, zdjecia (akcji)
czyli nie ma lepszego rozwiązania?
a jak się ma do tego memcache?
krowal
25.11.2010, 21:58:35
Eee ? a po co Ty to dzielisz na paczki ? żeby pokazać pasek postępu nie musisz tego robić, jest pełno takich rozwiązań które to fajnie robią, chociażby swfUploader, a jak koniecznie chcesz FLEX to masz ttaj kilka propozycji:
http://www.flex888.com/296/9-flex-file-upl...es-visited.html
borovsky
26.11.2010, 23:54:26
Już mówię: robię narzędzie dla AMFPHP.