{ echo "Plik: <strong>$zdjecie_nazwa</strong> o rozmiarze <strong>$zdjecie_rozmiar kB</strong> został przesłany na serwer!"; $zapytanie = "INSERT INTO zdjecia VALUES (NULL, '".$zdjecie_nazwa."', '".$opis."', '".$id_kat."')"; //nie tworzy miniaturek dla wiekszych rozdzielczości if($sp[1] == "jpeg") { $img = imagecreatefromjpeg("../upload/galeria/".$zdjecie_nazwa.""); } elseif($sp[1] == "png") { $img = imagecreatefrompng("../upload/galeria/".$zdjecie_nazwa.""); } elseif($sp[1] == "jpg") { $img = imagecreatefromjpeg("../upload/galeria/".$zdjecie_nazwa.""); } elseif($sp[1] == "gif") { $img = imagecreatefromgif("../upload/galeria/".$zdjecie_nazwa.""); } else { } $width = imagesx($img); $height = imagesy($img); $width_mini = 120; $height_mini = 120; $img_mini = imagecreatetruecolor($width_mini, $height_mini); imagecopyresampled($img_mini, $img, 0, 0, 0, 0, $width_mini , $height_mini, $width , $height); imagejpeg($img_mini, "../upload/galeria/mini/".$zdjecie_nazwa."", 80); imagedestroy($img); imagedestroy($img_mini);
I sie zastanawiam, bo skrypt tworzy miniatury np. dla plików o rozdzielczości 800x600 a gdy wstawie jakiś obrazek o rozdzielczości ponad 2500x cos tam to wywala mi błąd:
Kod
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 10368 bytes) in C:\Program Files (x86)\WebServ\httpd-users\praca\admin\zdjecia.php on line 100
Moje pytanie brzmi w czym tkwi problem? Czy to wina serwera czy moja?