Wiem, że temat jest wałkowany latami, ale mój przypadek nie pasuje do odpowiedzi, jakie znalazłem w necie. Na początek:
1. php.ini - serwer pozwala na upload plików, folder tmp istnieje
2. identyczną procedurę zastosowałem w innym pliku php i tam działa
3. niemożność uploadu nie zależy od typu pliku (pliki, których nie mogłem uploadować z poniższego kodu, uploadowały się z innych plikó php)
4. próbowałem z małymi plikami - do 100KB
Problem polega na tym, że nie mam pojęcia, dlaczego ten kod nie chce uploadować plików. Dostaję cały czas echo "Brak pliku" (linie 38-46). Próbowałem też zmienić treść, która ma się wykonać po warunku, ale jest to samo, co znaczy, że sam warunek nie jest spełniony (plik nie wchodzi do tmp).
Bardzo proszę o pomoc, siedzę nad manualami już 2 dni.
if($o == 1) { $f = $_FILES['plik_upload']['tmp_name']; $nazwa=$_POST['nazwa']; $title=$_POST['nazwa']; $opis=$_POST['opis']; $kategoria = $_POST['kat']; { $kolejnosc = ostatnipro($prefix.'_galeria_kat', 3, $kategoria) + 1; // !!!!!!!! $pytanie = "insert into ".$prefix."_galeria_kat (IdP, Nazwa, Title, Opis, Zalacznik, Aktywne, Kategoria, Kolejnosc) values (3, '".$nazwa."', '".$title."', '".$opis."', '".$zalacznik."', '0', '".$kategoria."', '".$kolejnosc."')"; //teraz bierzemy id projektu $ids = mysql_result(mysql_query('SELECT Id FROM '.$prefix.'_galeria_kat ORDER BY Id DESC Limit 1'), 0); $wynik ? komunikat(11,'pl') : komunikat(55,'pl'); { } else { } } else { komunikat(10,'pl'); } echo "\n" . '<tr><td><b>Nazwa projektu</b>: </td><td><input type="text" name="nazwa" size="50" /></td></tr>'; echo "\n" . '<tr><td><b>Opis projektu</b>: </td><td><input type="text" name="opis" size="100" /></td></tr>'; echo "\n" . '<tr><td colspan="2" align="right"><input type="submit" name="go" value=" dodaj projekt " /></td></tr>'; }
PS. Dane zapisują się do bazy. Nie działa tylko upload.