Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Modyfikacja kodu do stronicowania...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kasek
Witam

Mam na stronie stronicowanie:

1. $dana = mysql_real_escape_string($_GET['start']);
  2. if (!isset($start)) { $start = stripslashes (0); }
  3. elseif (isset ($_GET['start'])) {$start = $dana;}
  4.  
  5.  
  6. $ilosc = $il['ilosc_ogl'];
  7. $limit = $ilosc;
  8. $podziel = $licznik/$limit;
  9. $pokaz = ceil($podziel);
  10.  
  11. echo ("<div class='porc'>");
  12. if ($start!=0)
  13.  
  14. echo ("<a href=\"index.php?" .$_SERVER['QUERY_STRING'] ."&amp;start=" . ($start-$limit) . "\">Wczesniejsze</a> ");
  15. for ($i=1;$i<=$pokaz;$i++)
  16. {
  17. echo ("<a href=\"index.php?" .$_SERVER['QUERY_STRING'] ."&amp;start=" . ($i*$limit-$limit) . "\">");
  18.  
  19. if ($start==($i*$limit-$limit))
  20. {
  21. echo ("<b>" . $i . "</b></a> "); $akt=$i; } else { echo ("" . $i . "</a> ");
  22.  
  23.  
  24. }
  25. }
  26.  
  27.  
  28. if ($akt<$pokaz) echo ("<a href=\"index.php?" .$_SERVER['QUERY_STRING'] ."&amp;start=" . ($start+$limit) . "\" >Następne</a>");
  29. echo "</div>";
  30. }
  31.  
  32. elseif ($licznik <= 0) {
  33. echo "<div class='brak'>W tym dziale nie ma jeszcze żadnych artykułów.</div>";
  34. }

Działa to dobrze z tym że niestety wyświetla tyle numerów ile wychodzi po podziale, ja chciałbym żeby były wyświetlone liczby np do siedmiu (7) a dalej trzy kopki i ostatni nr np: <<POPRZEDNIE << 1 2 3 4 5 6 7...50 >> NASTĘPNE

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak to zrobić lub zmodyfikować bieżący kod ? bo niestety wychodzi mi to co nie powinno.

Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.