Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usuwanie rekordow
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
GRAFIKAPRO
Witam,

potrzebuje pomocy.
Dokładnie nie wiem jak usunąć rekordy z bazy danych za pomocą pliku php.
potrzebne jest mi do dokładnie do pozdrowień SMS.
Przy każdym pozdrowieniu chce żeby był przycisk usuń i usuwał on wpis z bazy danych i na samym dole usuń wszystkie i żeby on usuwał wszystkie rekordy z bazy danych.

Pozdrawiam
Quadina
Niestety w tym poście będę trochę wredny winksmiley.jpg ale mam nadzieje, że zrozumiesz.

1. Używaj takich dwóch znaczków: , (przecinek) oraz . (kropka). Służą ode do tego, żeby inni mogli zrozumieć Twoją wypowiedź.
2. Zanim klikniesz "Dodaj wpis" przeczytaj co sam napisałeś i zastanów się, czy jesteś w stanie to zrozumieć.
3. Jeżeli pytasz o coś co jest tematem fundamentalnym to zapraszam do zapytania się google: "jak usunąć rekord z bazy danych" - w pierwszych 3 odpowiedziach ZAWSZE znajdzie się odpowiedź na to pytanie. Jeżeli jednak się nie znajdzie, to znaczy, że problem nie istnieje.

Usuwanie to po prostu zapytanie SQL które musisz wykonać funkcją mysql_query() z zapytaniem w środku. Jeżeli jesteś w stanie operować na bazie danych, bo wnioskuje z Twojej wypowiedzi, że coś tam już masz napisane, to po prostu przerób sobie zapytanie z przykładu poniżej:
  1. DELETE FROM `nazwa_tabeli` WHERE kod = "wartosc Twojego kodu, ktory chcesz usunać"

Dalej odsyłam do dokumentacji: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/delete.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.