Witam.
Zrobilem swoja pierwsza aplikacje na Facebooku. Aplikacja to flashowy filmowy quiz. Użytkownicy FB moge wejsc, aplikacja automatycznie pobeierze ich dane, po ukonczeniu quizu punkty i dane FB users sa zapisywane w variables i przesyłane do pliku php. Plik php wysyła te dane do mysql. Dane to imie, nazwisko, ilosc punktow i id uzytkownika FB + id autoincrement w mysql. Tak wyglada moja tabela. W zasadzie mam dwa pliki php. Jeden update rekordow robi jezeli wpis juz był (by jeden urzytkownik mial tylko jeden wpis w rankingu) i drugi php gdy osoba gra pierwszy raz. Plik flashowy swf decyduje o tym do ktorego pliku php wysłac zadanie pobierajac baze danych i sprawdzajac czy istnieje w bazie danych konkretne FB user id. I działa wszystko super.
Probolem w tym ze uzytkownicy fb pisali mi ze ich dane nie zostaly zapisane. Potwierdza to fakt, ze uzytkownikow aplikacji jest 2x wiecej niz wpisow w db. Ja testowalem to na kilku kontach z roznymi mozliwosciami punktow i zawsze mi tworzylo nowy wpis lub updatowalo stary jezeli osiągnąłem wiecej punktów. Nie wiem jak mam to przetestować i gdzie może był bład że czasem nie robi wpisu. Czym to moze byc uwarnukowane? Warto zaznaczyć że czasami jeden użytkownik zapisuje swoje wyniki bez problemu, a czasmi nie zapisuje, więc nie chodzi o konkretnych uzytkownikow. Jakis pomysł?
W raze czego aplikacje dostepna pod adresem http://apps.facebook.com/movie_mania/
Ja juz nie mam pomyslow? Jest jakas metoda by sprawdzic czy wpis został dodany do mysql a wyswietlenie tego we flashu?