Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Program do zarządzania bazą?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
sexigrzes
Witam

Czy istnieje jakis program do zarządzania bazą danych? Tzn. taka FileZilla tyle ze dla baz mysql guitar.gif
Miałem kiedyś jakiś program Mysql Administrator coś tam, okienkowy, o taki jaki mi chodzi, tyle że nie wiem czy czasami nie był on tylko do zarządzania swoim kmputerem (bazą na nim)?

Chodzi mi żeby nei trzeba było logować na hosting, klikać, logować się na phpmyadmina i kopiować bazy...
markonix
Access ma sterowniki do mysql ponoć i właśnie niedługo na zaliczenie będę próbował zintegrować bazę webową z typowo deskopową aplikacją smile.gif

A z jakiś ciekawszych to nigdy nie miałem okazji korzystać ale myślę, że coś się znajdzie.
Phpmyadmin jest na serwerze i do bazy masz dostęp z każdego miejsca.
vokiel
Lubię i korzystam z SQLyog, jest też MySQL GUI Tools
markonix
vokiel możesz z praktycznej strony polecić korzystanie np. SQLyog zamiast phpmyadmina?

Wygoda? Dodatkowe funkcje? Praca w trybie off-line?

vokiel
Przede wszystkim wygoda, w dużej mierze pewnie przyzwyczajenie, bo już dość długo z niego korzystam. Na początku spodobał mi się ze względu na szybkość działania, wygląd, wygodę stosowania (możliwość stosowania skrótów klawiaturowych).
Jest to aplikacja desktopowa, więc nie czekam na przeładowania strony, poza tym ma kilka funkcjonalności, których np PHPMyadmin nie ma, np.: kopiowanie bazy (tabel, procedur, widoków) na innego hosta, snippety zapytań (favorites).
Pilsener
Navicat, Front - programy tego typu biją phpmyadmin na głowę (kto używa ten wie a kto nie używa niech zacznie), jak dla mnie phpmyadmin to taka "ostatnia deska ratunku".
mrok
Jest tez MySQL Workbench - IMHO od wersji 5.2 wygląda i działa świetnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.