Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Podobne rekordy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stefik4
Witam.

Mam tablę w bazie w której jets ok 4,5 mln rekordów, z czego powtarzają sie one kilkadziesiąt tysięcy razy. jak znaleźć podobne rekordy i je usunąćquestionmark.gif

Próbowałem tak, lecz przy 4,5 mln rekordów skrypt nie da rady przelecieć wszystkich i zwraca pusta stronę lub Interval serwer error.
  1. <?php
  2.  
  3. $sql = mysql_query("SELECT * FROM `czasy`"); // pobieram rekordy z tabeli czasy
  4. $good=0;$zle=0; //takie se zmienne do liczenia
  5. while($r = mysql_fetch_assoc($sql)){ //petla
  6.  
  7. $sss = mysql_query("SELECT * FROM `czasy` WHERE `mecz`=".$r['mecz']); // patrze ile jest rekordow takich jak ten. dla jednego meczu powinno byc 60 rekordow z czasami, bo 4 zawodników * 15 = 60
  8.  
  9. if(mysql_num_rows($sss)>60){ // ma mi pokazac te złe
  10.  
  11. echo "ile takich: ".(mysql_num_rows($sss))."!! mecz:".$r['mecz'].", bieg:".$r['bieg'].", id_zawodnika:".$r['id_zawodnika']."<br>";
  12.  
  13. ++$zle;
  14.  
  15. }else{
  16. ++$good;
  17. }
  18. }
  19. echo "z<br>z<br>".$good.", ".$zle;
  20. ?>

Zapewne można to zrobić w phpmyadmin ale nie wiem jak, a przeglądać wszystkie po kolei to nie możliwe ;/
Ruio
Spora ta baza danych Oo . Przy kasowaniu ustawiaj limit aby na jedno zapytanie kasowało np 1000 rekordów? Możesz też wydłużyć "czas oczekiwania" serwera oraz mysql ale nie wiem czy to coś da przy takiej ilości rekordów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.