Mam mały problem ze stworzeniem zapytania które wyciągnie potrzebne mi dane z kilkunastu tabel. Z zapytaniem męczę się już dość długo wertując google, niestety sam nie potrafię rozwiązać problemu., dlatego liczę na waszą pomoc...
Moje tabele to:
dokumenty_pdf identyfikatory p_bb p_fd p_k p_mnz p_nzoz p_wn p_xx w_bb w_fd w_mnz w_nzoz w_xx
Tabelka identyfikatory zawiera unikalny identyfikator (pole o nazwie identyfikator).
Tabela dokumenty_pdf zawiera nazwy dokumentów pdf oraz id_dokumentu do którego dany plik pdf należy. (pola to id_dokumentu, nazwa_pdf).
Pozostałe tabelki choć trochę różnią się konstrukcjami posiadają wspólne pola takie jak: identyfikator, kod, nadawca i adres.
Oczywiście elementem łączącym ma być sam identyfikator. Moim problemem jest wyciągniecie tych danych. Próbowałem już chyba wszystkich sposobów.
Teraz jestem na etapie takiego zapytania (które coś zwraca w przeciwieństwie do innych):
SELECT identyfikatory.identyfikator, p_bb.kod, p_bb.nadawca, p_bb.adres, p_fd.kod, p_fd.nadawca, p_fd.adres, p_k.kod, p_k.nadawca, p_k.adres, p_mnz.kod, p_mnz.nadawca, p_mnz.adres, p_nzoz.kod, p_nzoz.nadawca, p_nzoz.adres, p_wn.kod, p_wn.nadawca, p_wn.adres, p_xx.kod, p_xx.nadawca, p_xx.adres, w_bb.kod, w_bb.nadawca, w_bb.adres, w_fd.kod, w_fd.nadawca, w_fd.adres, w_mnz.kod, w_mnz.nadawca, w_mnz.adres, w_nzoz.kod, w_nzoz.nadawca, w_nzoz.adres, w_xx.kod, w_xx.nadawca, w_xx.adres, dokumenty_pdf.nazwa_pdf from identyfikatory
Mam nadzieję że udało mi się wszystko dobrze opisać. Z góry dziękuje za pomoc.