Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z routerem Dlink
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
phpmax
Witajcie też macie taki problem, że nie możecie się zalogować do panelu admina swojego routera, poprzez wpisanie 192.168.0.1 i w polu user: admin, haslo: <puste>

Kompletnie nie wiem o co kaman, chciałem sobie skonfigurować YouTube w telefonie aby mi przepuszczał i klops... (mam kultowy model dlink di-524)
webasek
A na pewno masz ustawione puste hasło? Może jest ustawione hasło domyślne?
thek
A mnie się zawsze wydawało, że domyślne dane to login: admin, hasło: admin winksmiley.jpg
Hekko
Sprawdź swoje domyślne hasło tu: http://www.default-password.info/d-link/
thek
Widocznie zmieniłeś hasło i domyślne nie działa. Zobacz w instrukcji jak hasło zresetować, bo zapewne się da router do ustawień domyślnych przymusić. Zazwyczaj w instrukcji pisze jak to zrobić.
Hekko
Na spodzie/tyle routera przycisk reset jest. Zwykle trzeba go czymś cienkim wcisnąć.
Trawka
Przy moim 524 przy pierwszy logowaniu nigdy nie łapie, dopiero drugie wpisanie danych loguje.
sazian
adres jaki masz wpisać do przeglądarki to 192.168.1.1 <= oczywiście na komputerze podłączonym kablem
domyślne dane do logowania to
L:admin
P:(nic)
jeśli nie działa zrób twardy reset
czyli gdzieś z tyłu jest taki mały przycisk, naciśnij go i trzymaj aż zgasną wszystkie światełka <= przycisk często jest dosyć głęboko i trzeba się posłużyć jakimś narzędziem

teraz powinno dać się zalogować
phpmax
Dzięki panowie za rady,

Trochę się bałem że nie będzie działać w ogóle router, ale się udało. Twardy reset, potem instalacja z płytki (wcześniej nie dało rady zalogować się na adres IP, po instalacji z płytki już tak). Pobawiłem się konfiguracją i przepuszczeniami (aplikacji) dla firewalla i się udało, działa mi wreszcie YT w telefonie Nokia C3 ;o)

Być może problem wynikał z przeprowadzki, choć dostawca internetu (tv kablowa) nadal ten sam pozostał...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.