Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TCPDF bardzo wolne tworzenie pdf
Forum PHP.pl > Forum > PHP
baxik20
Witam, pragnę prosić o pomoc.
Mój problem wygląda następująco.
Kiedy rysowalem sobie pdf "fpdf" wszystko smigalo w 1sekunde. Postanowilem wyprobować TCpdf z racji polskich czcionek. Co prawda w przypadku sample ze strony wszystko śmiga fajnie szybko. Jednak jeśli ustawię polską czcionke z polskimi znakami plik pdf ładuje sie 10-15 sekund.
Pragnę zamieścic archiwum ze spakowanym plikiem php ktorym generuje rysowanie dokumentu oraz cały folder TCPDF wraz z moją konfiguracją.
Moja prośba aby ktoś uruchomił to na serwerku i powiedział czy również wolno się generuje Pdf. Być może znajdzię się ktoś , kto wskaże błąd w konfiguracji TCPDF bądź inną przyczyne problemu.
Uruchamiam to u siebie na PIV, 512MB , apache5, php5

TCPDF
Dziękuję
kiler129
Potrzbujesz TCPDF tylko ze względu na polskie znaki?
Jeśli tak, to ja radzę wrócić do dobrego fpdf oraz dograć mod UFPDF: http://acko.net/node/56
baxik20
Dzieki za odpowiedz jednak chcialbym pozostac przy TCpdf z racji ze sporo plikow już przestawiłem pod TCPDF.
Próbowałeś uruchomić ten mój pliczek ?
Dodam, że nic nie trzeba instalować.
kiler129
Tak, u mnie PDF generuje się w normlanym czasie (ok 2 sec).
Jeśli chodzi o przerabianie kodu pod dany libpdf świadczy to o kiepskiej go obiektowości - powinienieneś mieć metodę generatePDF() u siebie która zajmie sie konfiguracją i wywołaniem liba (bo domyślam się, że wklepujesz wszedzie specyficzne metody dla np. TCPDF lub FPDF).

p.s. Pakuj na przyszłośc w tar.gz albo najuniwersalnijeszy zip smile.gif Rar jest extra popularny na windows - na linuxach i OSX już mniej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.