Mam problem z utworzeniem tabeli w php - niby przykład jest ok ale coś mi nie działa utworzenie tabeli ponieważ mam jakiś błąd w składni - możeci mi podpowiedzieć gdzie ?
Błąd :
1064: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 1
składnia polecenia :
$query ="user_number MEDIUMINT(10) DEFAULT '0' NOT NULL AUTO_INCREMENT,"; $query.="user_id VARCHAR(8) BINARY NOT NULL,"; $query.="user_name VARCHAR(30) NOT NULL,"; $query.="user_password VARCHAR(20) BINARY NOT NULL,"; $query.="user_country VARCHAR(50) NOT NULL,"; $query.="user_email VARCHAR(50) NOT NULL,"; $query.="user_profile TEXT NOT NULL,"; $query.="user_registre_date DATE DEFAULT '0000-00-00' NOT NULL,"; $query.="user_last_access_time TIMESTAMP(14),"; $query.="PRIMARY KEY(user_id),"; $query.="UNIQUE user_number(user_number)";
Liczę na waszą pomoc bo takie ponoć podstawowe i proste zapytanie a nie wiem co jest w nim źle

Jeżeli ktoś może mi jeszcze poradzić jak podzielić bazę danych odnośnie informacji o użytkowniku to też będę wdzięczny.
Docelowo chcę stworzyć 2 tabele dla użytkownika - w pierwszej mają być wszelkie informacje jakie użytkownik będzie podawał podczas rejestracji a w drugiej będą inne informacje powiązane z użytkownikiem i innymi danymi.