<? { { foreach($params as $pName => $pValue) { $tablica[$pName]=$pName; } { $indeks=$link; $$indeks=$wartosc; } else { }} } ?>
Problem polega na tym, że nie umiem zamienic wartosci zmiennej(która istnieje w linku).. Dalej wyświetlana jest poprzednia wartość zmiennej. dla przykladu gdy link ma postać ?asd=www i zmienna asd zmienia swoją wartość na wit, nie zapisuje mi się to w linku.
function.php
{ { foreach($params as $pName => $pValue) { $tablica[$pName]=$pName."=".$pValue; } { $tablica[$link]=$link."=".$wartosc; /* jezeli istnieje zamienia jej wartość na inną (podaną w funkcji) */ $_SERVER["QUERY_STRING"] = implode("&", $tablica); /* splata tablicę w ciąg który posłuży jako link*/ if($numer<1) /* sprawdza czy to jest jedyna pozycja w danym linku */ { echo "?".$_SERVER["QUERY_STRING"]; /* jeżeli istnieje tylko jedna pozycja w linku, pokazuje $_SERVER["QUERY_STRING"]*/ } else { { echo "&".$link."=".$wartosc; /* jeżeli istnieje więcej niż jedna, sprawdza czy następna pozycja nie istnieje w tabeli i dodaje ją do linku*/ } } } else { if($numer<1) { echo "?".$_SERVER["QUERY_STRING"]."&".$link."=".$wartosc; /* podobnie jak wyżej tylko dodaje wartość przy nieistniejącej pierwszej danej*/ } else { { } } } } else { if($numer<1) { } else { { } } } }
tutaj linki które dodałem w strona.php
<a href="<? <a href="<? <a href="<?
Rozwiązałem ten problem w taki sposób, dodałem komentarze dla latwiejszego odczytu kodu.. prosiłbym o ocene przydatności takiego rozwiązania..