Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przepis na aktualizacje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kielek
Witam,

W jaki sposób można rozwiązać problem aktualizacji skryptu? Mam przykładowo swój panel administracyjny do którego dodaje kolejną łatkę lub aktualizację, skrypt który chce zaktualizować stoi na innym serwerze. Ten skrypt stojący na innym serwerze miałby przycisk "zaktualizuj". Po wciśnięciu przycisku określone pliki by się zaktualizowały.

Ja wpadłem na pomysł zapisywania treści plików .php do bazy, w skrypcie który chce zaktualizować nawiązywałbym zdalne połączenie z moją bazą i tam pobierał treści plików do aktualizacji, a następnie je nadpisywał. Pomysł jest o tyle kulawy, że dane do mojej bazy byłyby udostępnione na innym serwerze. Jakieś lepsze pomysły?

Nie chodzi mi o gotowca, tylko o naprowadzenie jak mogę się z tym uporać smile.gif
krowal
A nie możesz po prostu kopiować plików z serwera i zastępować stare nowymi na serwerze klienta ? Pliki mógłbyś pakować do paczki zip.
Bags_Bunny
Temat: Zdalna aktualizacja skryptu - trochę inny, acz podobny, temat. Pewne myśli stamtąd na pewno Ci się przydadzą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.