Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] IMG dla SELECT - czy jest taka możliwość?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
roobik
Witam!
Mam taki kod:
  1. <select name="addbbcode18" style="background-image:url(/GFX/txticon/txtcolor_os.jpg); height: 24px;" onChange="bbfontstyle(\'.value + ']', '\');this.selectedIndex=0;" onMouseOver="helpline(\'s\')">
  2. <option class="uni_01">Domyślny</option>
  3. <option style="color:darkred; " value="darkred" class="uni_01">Ciemnoczerwony</option>
  4. <option style="color:red; " value="red" class="uni_01">Czerwony</option>
  5. <option style="color:orange; " value="orange" class="uni_01">Pomarańćzowy</option>
  6. <option style="color:brown; " value="brown" class="uni_01">Brązowy</option>
  7. <option style="color:yellow; " value="yellow" class="uni_01">Żółty</option>
  8. <option style="color:green; " value="green" class="uni_01">Zielony</option>
  9. <option style="color:olive; " value="olive" class="uni_01">Oliwkowy</option>

Niestety nie mam zamierzonego efektu, tzn, by pole SELECT było obrazkiem - a chcę zrobić coś takiego, jak jest na Forum PHP.PL: przy pisaniu wiadomości obok rozmiaru czcionki jest właśnie kolor czcionki.
Bardzo proszę o pomoc...
Stef@n
Czasem wystarczy poszukać Google działa. Zobacz to http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31836
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.