Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Wysyłanie dannych u
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mikolaj.on
Witam

Chciał bym zrobić żeby automatycznie codziennie zapisywało dane Np "Data" "Imie" "Punkty".

Date = automatycznie żeby generowała się automatycznie

Imie = $imie

Punkty = $punkty

gorden
Hmm.. cron
Mikolaj.on
Poszukałem po forum ale nie pisze jak go użyć. Dowiedziałem się tylko jak on działa
toel
Bo zależy jak leży smile.gif
cron to po prostu harmonogram zadań bodajże w systemach unixowych (niech mnie ktoś poprawi jak mówię nie tak tongue.gif) więc prędzej na forach tego typu znajdziesz składnię.
jak masz jakiś serwer z ograniczeniami zarządzania, to może być , że np. cron masz do ustawienia w panelu, albo jak np. w home.pl - odpowiednio nazywając plik.
pod windowsem z kolei dołączasz po prostu wywołanie skryptu do harmonogramu zadań.

ech..jak to czytam, to trochę dziwnie napisałem, ale mam nadzieję, że łapiesz smile.gif
Mikolaj.on
Załapałem czyli ten przykład poniżej zostanie otwarty o 12 i będzie wykonane z niego zadanie ?

cron-12.php
toel
Jeśli masz serwer na home.pl to tak.
Nie wiem czy jakiś inny dostawca serwerów ma też takie rozwiązanie
Mikolaj.on
nie mam na home :/ a nie dało by się zbudować skryptu który sam siebie by wywoływał np co 12h
gorden
Niby jak? Ktoś musi ten skrypt uruchomić. tongue.gif
Mikolaj.on
no to zrobić przycisk uruchom skrypt zostaje uruchomiony a potem sam siebie napędza
Hekko
Praktycznie każdy serwer posiada zadania CRON. Ewentualnie pozostaje http://www.onlinecronjobs.com/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.