CODE
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /home/reklamaa/public_html/gry_testy/dodaj.php on line 129
zamiast wyświetlić mi stronę.
przy czym nie potrafię tego zlokalizować, brakuje mi kompilatora, który pokazałby mi w którym miejscu mu się nie zgadza ;P
kod jest ostatecznie spisany żywcem z kursu internetowego po tym, jak moja modyfikacja (która i tak ogranicza się do edycji formularza):
z baza sie nie lącze, bo i tak strona mi się nie wyświetla. To jedyny element php na stronie, więc błąd musi zawierać się w nim.
<?php if($send=='Wyslij') { $zapytanie = "INSERT INTO dane SET imie='$imie', nazwisko='$nazwisko', dataur='$dataur', adres='$adres',telefon='$telefon'"; } else { <div align="center"> <center> <table border="1" width="50%" bordercolorlight="#000000" cellspacing="0" cellpadding="0"> <tr> <td width="50%"><font size="2" face="Verdana">Imie</font></td> <td width="50%" align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="text" name="imie" size="20"></font></td> </tr> <tr> <td width="50%"><font size="2" face="Verdana">Nazwisko</font></td> <td width="50%" align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="text" name="nazwisko" size="20"></font></td> </tr> <tr> <td width="50%"><font size="2" face="Verdana">Data urodzenia YYYY-MM-DD</font></td> <td width="50%" align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="text" name="dataur" size="20"></font></td> </tr> <tr> <td width="50%"><font size="2" face="Verdana">Adres</font></td> <td width="50%" align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="text" name="adres" size="20"></font></td> </tr> <tr> <td width="50%"><font size="2" face="Verdana">Telefon</font></td> <td width="50%" align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="text" name="telefon" size="20"></font></td> </tr> <tr> <td width="100%" colspan="2"> <p align="center"><font size="2" face="Verdana"><input type="submit" value="Wyslij" name="send"><input type="reset" value="Kasuj" name="B2"></font></td> </tr> </table> </center> </div> </form>"; } ?>
druga rzecz jest taka, że jak w kodzie zmieniam z action="dodaj.php3" na action="dodaj.php" to też zmienia się komunikat o błędzie, a mianowicie, że jest on niby w innej linii
z góry dzięki za pomoc