Cześć Witam. Na wstępie chciał bym zaznaczyć że przetestowałem już dziesiątki skryptów i żaden nie działa. Przeszukałem całe to forum z tagiem UPLOAD i też nic nie działa. Sprawdziłem php.ini i mam upload na "on".
Testowałem na XAMPPIE i serwerach OVH, też nic.
Pierwszy raz robię upload plików i chodzi mi oto żeby można było wgrać zdjęcie na serwer oraz dodać pełną ścieżkę do bazy danych, chodzi mi mianowicie o np.
http://example.com/images/uploads/get1/3.jpgPodam może przykład z manuala bo wyświetla mi ten sam błąd co każdy inny skrypt. [ moze to nie błąd ale w każdym bądź razie nic nie wgrywa \.
<form method="POST" enctype="multipart/form-data" action="?body=upload_sc"> <!-- MAX_FILE_SIZE must precede the file input field -->
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="30000" /> <!-- Name of input element determines name in $_FILES array -->
Send this file:
<input name="userfile" type="file" /> <input type="submit" value="Send File" />
<?php
if(!isset($_SESSION['prawid_uzyt'])) {
}
//łącze z bazą
$mysql = mysqli_connect($serwer,$datauser,$datapass);
//wybieram tabele
$db = mysqli_select_db($mysql, $dtb);
$uploaddir = '/var/www/uploads/';
$uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']);
echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n"; } else {
echo "Possible file upload attack!\n"; }
echo 'Here is some more debugging info:';
?>
Wynik:
Possible file upload attack!
Here is some more debugging info:Array
(
[userfile] => Array
(
[name] => Jellyfish.jpg
[type] =>
[tmp_name] =>
[error] => 2
[size] => 0
)
)
Ok, a teraz moja "radosna" twórczość ostatniego dnia, tutaj mam już 1/45646354634 sukcesu ponieważ dodaje plik na serwer. Tylko niszczy pliki ^^ No dobra. TXT przeżył. a tak to pdf jpegi dOC XLSY ITP wszystko zostało zniszczone[niemożna otworzyć].
<?php
if(!isset($_SESSION['prawid_uzyt'])) {
}
if ($_FILES['plikuzytkownika']['error'] > 0)
{
switch ($_FILES['plikuzytkownika']['error'])
{
case 1
: echo 'Rozmiar pliku przekroczył wartość upload_max_filesize'; break; case 2
: echo 'Rozmiar pliku przekroczył wartość max_file_size'; break; case 3
: echo 'Plik wysłany tylko częściowo'; break; case 4
: echo 'Nie wysłano żadnego pliku'; break; case 6
: echo 'Nie można wysłać pliku: Nie wskazano katalogu tymczasowego.'; break; case 7
: echo 'Wysłane pliku nie powiodło się: Nie zapisano pliku na dysku.'; break; }
}
$lokalizacja = './wyslane/'.$_FILES['plikuzytkownika']['name'];
{
{
echo 'Problem: Plik nie może być skopiowany do katalogu'; }
}
else
{
echo 'Problem: możliwy atak podczas wysyłania pliku. Nazwa pliku: '; echo $_FILES['plikuzytkownika']['name']; }
echo 'Plik wysłany<br><br>'; $wp = fopen($lokalizacja, 'r'); $wp = fopen($lokalizacja, 'w'); echo 'Podgląd zawartości wysłanego pliku:<br><hr>'; ?>
<form enctype="multipart/form-data" action="wyslij.php" method="post" /> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="1000000" /> <label for="plikuzytkownika">Załaduj ten plik:
</label> <input name="plikuzytkownika" type="file" id="plikuzytkownika" /> <input type="submit" value="Wyślij" />
Proszę o pomoc i z góry dzięki.