mam ogromny problem którego nie mogę rozwiązać. Skrypt źle zlicza kategorie. Baza skonstruowana jest tak że:
1. jest kategoria np. Samochody (W bazie danych nr. 1)
2. jest podkategoria np. BMW (W bazie nr. 1)
3. jest ogłoszenie które posiada kolumnę a w niej kategorię i podkategorie w formie (1_1, 1_2) Gdzie pierwszy numerek to kat. a drugi podkat.
Schodki zaczynają się gdy mam przykładowo 1,11,12,13. Skrypt powinien zliczać ogłoszenia w danej kategorii, tak jednak nie jest bierze sobie kategorię 1,10,11,12,13,14 itd. wszystko przydładowo z 1 z przodu i zlicza do 1. Tak samo jest analogicznie z 2 zlicza niepotrzebnie 2,20,21,22,23, gdzie to wszystko powinno być osobno.
Proszę o podpowiedź co może być źle w kodzie. Nie jestem doświadczony i męczę się z tym już dobre 3 miesiące.
<?php include ("tempp.php"); $i=1; { $ilosc_kat=mysql_query("SELECT ogl_kategoria FROM pmz_ogloszenia where ogl_kategoria LIKE '".$row['kat_id']."_%' AND ogl_aktywne LIKE '1'"); $id_kat[]=$row['kat_id']; $nazwa_kat[]=$row['kat_nazwa']; $ile_ogl[]=$ile_rek; $podkategorie=mysql_query("SELECT * FROM pmz_podkategories WHERE kat_id LIKE '".$row['kat_id']."'order by podkat_nr asc "); $k=1; $id_podkat[]=$row2['podkat_id']; $nazwa_podkat[]=$row2['podkat_nazwa']; $id_id_kat[]=$row2['kat_id']; $ilosc_podkat=mysql_query("SELECT ogl_kategoria FROM pmz_ogloszenia where ogl_kategoria LIKE '".$row['kat_id']."_".$row2['podkat_id']."' AND ogl_aktywne LIKE '1'"); $ile_podogl[]=$ile_rek_pod; $k++; } $i++; } $str=$str2[0]; /*--------------------smarty----------------------------------------------*/ $smarty = new Smarty; $smarty->assign('kategorie',$id_kat); $smarty->assign('nazwa_kat',$nazwa_kat); $smarty->assign('ile_ogl_kat',$ile_ogl); $smarty->assign('id_podkat',$id_podkat); $smarty->assign('nazwa_podkat',$nazwa_podkat); $smarty->assign('ile_podogl',$ile_podogl); $smarty->assign('id_id_kat',$id_id_kat); $smarty->assign('str',$str); $smarty->display(''.$grf.'/kategorie.tpl'); /*------------------------koniec------------------------------------------*/ ?>