Cytat(klocu @ 6.02.2011, 21:14:00 )

Po zalogowaniu dlaczego nie przekierować użytkownika do panelu postaci - kliknij tutaj? A po co?
Z kilku powodów:
- wyświetlenie (losowo) użytecznych porad
- w przyszlości widget facebooka z profilem WL, gdzie beda publikowane wpisy o nowosciach itp.
- przekierowuje do gazety a nie na profil gracza aby gracz był na bieżąco (Kto jest najbardziej poszukiwany na dzikim zachodzie, ile było rabunków itp.)
Cytat
Panel Rabunek - Pociąg - kodowanie, ta samo jak samej treści w panelu pociąg.
O kodowaniu wiedziałem, myślałem że nikt nie będzie tak wysoko mierzył z atakami na tą chwilę.
Już poprawiłem problemy z kodowaniem, wszystko jest wyświetlane właściwie.
Cytat
Zakup broni czy amunicji - dlaczego pokazuje mi się inny typ szablonu - bez tła, jakiś taki inny tylko po to żeby nie poinformować że nie mam tyle pieniędzy i przekierować na powrót do panelu? Ja tu widzę Ajax'a.
Panel Broń - dlaczego przed Kup jest bullet od listowania? I po cóż on tam?
Bullet skasowany, co do wyświetlania to dzieje się tak ponieważ przy jakiś komunikacie np."nie masz pieniędzy" jest exit;
co zatrzymuje skrypt aby dalej nie działał. Po jakimś czasie następuje odświeżenie do strony bron.php
Obecnie ten "problem" zostawię do rozwiązania na później.
Cytat
To póki co tyle, misji ni mogę wykonać bo nie ma Opcji. A szkoda.
Wgrałem opcje ponownie, można wgrywać avatar. Tylko że wykonywanie questów kontem testowym nie ma sensu bo
każdą misję można wykonać raz i idzie się dalej. Questy będą miały sens jak gra ruszy

Cytat
Dlaczego przy liście graczy stosujesz przyjazne URLe, a w żadnym innym miejscu nie?
Przyjazne linki wszędzie były jak kiedyś pracowałem przy projekcie. Obecnie zostały w najbardziej potrzebnych miejscach cyzli np. gracze
Cytat
Dlaczego mogę ciągle działać Rabunek -> Szpital -> Rabunek ... itd?
Na koncie testowym ustawiłem 999999 pkt ruchu aby można było testować, generalnie w grze będzie odnawialne 20 pkt co pół godziny.
Przy czym pkt nie będą się sumowały. Czyli 20 pkt to maks.
Cytat
I dwa rzekomo tracę "2 życia oraz 2 amunicji" a uchodzi mi z życia, suma obu wskaźników. (chyba że jest więcej testerów online)
Ktoś musiał być na koncie razem z Tobą

Cytat
I nie podajesz co tracę 2 życia, a życie przedstawiasz w procentach - szczegół ale rzuca się w oczy.
Poprawione
Cytat
jeśli chodzi o samą grę to bardzo kiepsko, ale liczę że nadrobisz ją ciekawym multiplayerem
Gra w takiej formie jak obecnie nie ma większego sensu. Wszystko się zacznie wraz z grą z innymi graczami i questami.
Cytat
- nudna
- kolejna klikanka
- brak jakiejkolwiek fabuły
- brak odpowiedniego klimatu
- grafika
- wszystko mało przejrzyste, nieintuicyjne
Tak jak już pisałem gra będzie miała sens z innymi graczami. Fabułę budują questy który są w grze (obecnie 4 na start jako tutorial ale będzie main quest z fabułą).
Jak możesz stwierdzić czy gra ma klimat nie robiąc questów/walcząc z innymi.
Będzie trochę więcej grafiki ale obecnie gra graficznie pozostanie w takiej formie w jakiej jest.
Co do intuincyjności, pierwsze questy mają za formę "tutoriali" wyjaśniają mechanikę gry.
Dziękuje za pomoc

Ze swojej strony powiem tylko tyle że nie chcę stworzyć kolejnej banalnej klikanki typu bitefight czy jakies street race gdzie wszystko się ogranicza do 2 czynności powtarzanych rutynowo. Chcę postawić głównie na interakcje graczy.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.