Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra internetowa
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Lethys
Witam,

Od jakiegos czasu tworze gre internetowa Western Life. Obecnie mozna powiedziec ze zostala ukonczona wersja alpha.

Zanim gra bedzie oddana dla graczy chcialbym abyscie ocenili ja fachowym okiem.

Najbardziej mi zalezy na bepieczenstwu. Nie chce zeby jakis dzieciak po tygodniu wlamal sie i zniszyczl wszystko.

Nie bedziecie mogli ocenic grywalnosci itp. bo do tego potrzeba graczy ale chociaz zobaczycie jak to wyglada.

adres: westernlife.pl
konto testowe:

user = test
pass = test

ps. rejestracja jest wylaczona obecnie

ps. wylaczylem tez opcje, bo ktos sie nudzil i zmienil haslo konta testowego.
klocu
Po zalogowaniu dlaczego nie przekierować użytkownika do panelu postaci - kliknij tutaj? A po co?
Panel Rabunek - Pociąg - kodowanie, ta samo jak samej treści w panelu pociąg.

Zakup broni czy amunicji - dlaczego pokazuje mi się inny typ szablonu - bez tła, jakiś taki inny tylko po to żeby nie poinformować że nie mam tyle pieniędzy i przekierować na powrót do panelu? Ja tu widzę Ajax'a.

Panel Broń - dlaczego przed Kup jest bullet od listowania? I po cóż on tam?

To póki co tyle, misji ni mogę wykonać bo nie ma Opcji. A szkoda.

---
Dlaczego przy liście graczy stosujesz przyjazne URLe, a w żadnym innym miejscu nie?

---
Dlaczego mogę ciągle działać Rabunek -> Szpital -> Rabunek ... itd?
I dwa rzekomo tracę "2 życia oraz 2 amunicji" a uchodzi mi z życia, suma obu wskaźników. (chyba że jest więcej testerów online)
I nie podajesz co tracę 2 życia, a życie przedstawiasz w procentach - szczegół ale rzuca się w oczy.
emajl22
jeśli chodzi o samą grę to bardzo kiepsko, ale liczę że nadrobisz ją ciekawym multiplayerem

coś tam pod kątem bezpieczeństwa testowałem i przeszło pozytywnie, ale ja mało obeznany w tym temacie jestem smile.gif
kilab
Cytat(emajl22 @ 6.02.2011, 22:00:26 ) *
jeśli chodzi o samą grę to bardzo kiepsko, ale liczę że nadrobisz ją ciekawym multiplayerem

Argumenty?

Klocu mnie uprzedził w większości więc nie będę się powtarzał. Gdybyś tylko bardziej tematyczny szablon zrobił to byłoby ciekawie. Ten obecny tak troszkę mniej wydaje mi się, że pasuje smile.gif
Ogólnie na plus.
emajl22
Cytat(kilab @ 6.02.2011, 22:22:39 ) *
Argumenty?

baaasmiley.gif

- nudna
- kolejna klikanka
- brak jakiejkolwiek fabuły
- brak odpowiedniego klimatu
- grafika
- wszystko mało przejrzyste, nieintuicyjne
Lethys
Cytat(klocu @ 6.02.2011, 21:14:00 ) *
Po zalogowaniu dlaczego nie przekierować użytkownika do panelu postaci - kliknij tutaj? A po co?

Z kilku powodów:
- wyświetlenie (losowo) użytecznych porad
- w przyszlości widget facebooka z profilem WL, gdzie beda publikowane wpisy o nowosciach itp.
- przekierowuje do gazety a nie na profil gracza aby gracz był na bieżąco (Kto jest najbardziej poszukiwany na dzikim zachodzie, ile było rabunków itp.)

Cytat
Panel Rabunek - Pociąg - kodowanie, ta samo jak samej treści w panelu pociąg.

O kodowaniu wiedziałem, myślałem że nikt nie będzie tak wysoko mierzył z atakami na tą chwilę.

Już poprawiłem problemy z kodowaniem, wszystko jest wyświetlane właściwie.

Cytat
Zakup broni czy amunicji - dlaczego pokazuje mi się inny typ szablonu - bez tła, jakiś taki inny tylko po to żeby nie poinformować że nie mam tyle pieniędzy i przekierować na powrót do panelu? Ja tu widzę Ajax'a.

Panel Broń - dlaczego przed Kup jest bullet od listowania? I po cóż on tam?

Bullet skasowany, co do wyświetlania to dzieje się tak ponieważ przy jakiś komunikacie np."nie masz pieniędzy" jest exit;
co zatrzymuje skrypt aby dalej nie działał. Po jakimś czasie następuje odświeżenie do strony bron.php

Obecnie ten "problem" zostawię do rozwiązania na później.

Cytat
To póki co tyle, misji ni mogę wykonać bo nie ma Opcji. A szkoda.

Wgrałem opcje ponownie, można wgrywać avatar. Tylko że wykonywanie questów kontem testowym nie ma sensu bo
każdą misję można wykonać raz i idzie się dalej. Questy będą miały sens jak gra ruszy smile.gif

Cytat
Dlaczego przy liście graczy stosujesz przyjazne URLe, a w żadnym innym miejscu nie?

Przyjazne linki wszędzie były jak kiedyś pracowałem przy projekcie. Obecnie zostały w najbardziej potrzebnych miejscach cyzli np. gracze

Cytat
Dlaczego mogę ciągle działać Rabunek -> Szpital -> Rabunek ... itd?

Na koncie testowym ustawiłem 999999 pkt ruchu aby można było testować, generalnie w grze będzie odnawialne 20 pkt co pół godziny.

Przy czym pkt nie będą się sumowały. Czyli 20 pkt to maks.

Cytat
I dwa rzekomo tracę "2 życia oraz 2 amunicji" a uchodzi mi z życia, suma obu wskaźników. (chyba że jest więcej testerów online)

Ktoś musiał być na koncie razem z Tobą smile.gif

Cytat
I nie podajesz co tracę 2 życia, a życie przedstawiasz w procentach - szczegół ale rzuca się w oczy.

Poprawione

Cytat

Gra w takiej formie jak obecnie nie ma większego sensu. Wszystko się zacznie wraz z grą z innymi graczami i questami.

Cytat
- nudna
- kolejna klikanka
- brak jakiejkolwiek fabuły
- brak odpowiedniego klimatu
- grafika
- wszystko mało przejrzyste, nieintuicyjne

Tak jak już pisałem gra będzie miała sens z innymi graczami. Fabułę budują questy który są w grze (obecnie 4 na start jako tutorial ale będzie main quest z fabułą).

Jak możesz stwierdzić czy gra ma klimat nie robiąc questów/walcząc z innymi.

Będzie trochę więcej grafiki ale obecnie gra graficznie pozostanie w takiej formie w jakiej jest.

Co do intuincyjności, pierwsze questy mają za formę "tutoriali" wyjaśniają mechanikę gry.

Dziękuje za pomoc smile.gif

Ze swojej strony powiem tylko tyle że nie chcę stworzyć kolejnej banalnej klikanki typu bitefight czy jakies street race gdzie wszystko się ogranicza do 2 czynności powtarzanych rutynowo. Chcę postawić głównie na interakcje graczy.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.
emajl22
Cytat(Lethys @ 7.02.2011, 00:56:35 ) *
Ze swojej strony powiem tylko tyle że nie chcę stworzyć kolejnej banalnej klikanki typu bitefight czy jakies street race gdzie wszystko się ogranicza do 2 czynności powtarzanych rutynowo. Chcę postawić głównie na interakcje graczy.

no i tak trzymaj, ale wiedz że łatwo nie będzie stworzyć coś takiego

btw. chciałbym pisze się łącznie thumbsdownsmileyanim.gif

MWL
Siema

Sam też kiedyś chciałem skleić grę. Zebrałem ekipę. Wymyśliłem bardzo ciekawą (zdaniem moich znajomych) fabułę, zleciłem kilka prac rysowniczych (koncepcyjnych) po czym stwierdziłem że to nie będzie proste i trzeba na to konkretnego planu i przede wszystkim pieniędzy na promocję i grafikę.

Nie chcę Cię zniechęcać, bo nie wiem czy projekt jest dla Ciebie nauką czy czymś innym, natomiast jeśli naprawdę chcesz robić gry to powinieneś mieć do tego bardzo profesjonalne podejście. Chcesz robić coś fajnego, sensownego? Polecam Unity 3D lub UDK.

Jeśli jednak chcesz robić gry na przeglądarkę zadbaj przede wszystkim o dobrą grywalność. Zanim zaczniesz cokolwiek programować napisz dobry pomysł, dobrą koncepcję, szukaj i kombinuj. Można zrobić grę kupę, ale namęczysz się i tyle z tego będzie.
Lethys
@up

Chcę się na razie skupić na browserowych grach.

INFO

Otworzyłem rejestrację, jak ktoś chcę pograć w wersje beta to zapraszam do gry smile.gif
Fifi209
Jakby to powiedzieć...
Gra jest monotonna, samo klikanie. Niektóre z ataków? Nie działają.

Poza tym wprowadziłbyś jakieś zabezpieczenia...

Na koncie testowym nabiłem troszkę kasy i ogólnie statów ;p
Lethys
Ostatnio ostro pracowałem nad grą.

Zmiany:
- całkowicie nowy wygląd!
- poprawione błędy z wyświetlaniem
- naprawiłem z nieskończonym rabowaniem
- naprawiłem szpital, nie można się leczyć jak nie masz pkt.ruchu
- poprawa kilku mniejszych błędów

Zapraszam do przetestowania nowej wersji gry: http://www.westernlife.pl

Proszę o uwagi na temat nowego wyglądu smile.gif
Tomplus
Może trochę większą czcionkę ?
Mnie nie przeszkadza, ale uważam że jest zbyt mała.

Zarejestrować się nie mogę ? Nadal wyłączone?
Dostaje link na pocztę, klikam. A tutaj: Sesja się skończyła.
A za zalogować się nie mogę.

KOntakt:
Lepiej wygląda jak kontakt będzie taki jak nazwa domeny.
Jak już wykorzystać warto Google Apps i założyć sobie tam konto smile.gif

Lethys
Ok aktywacje konta już naprawiłem. Tomplus twoje konto już aktywowałem, możesz się zalogować.

Co do czcionki, pomyślę nad tym.

A email w google apps już zacząłem robić kilka dni temu tylko jeszcze dns maila nie zmieniłem. Zaraz to może ogarnę.
MWL
jeśli chcesz się naprawdę zająć grami, najpierw ją dobrze zaprojektuj, bo wyjdzie Ci z tego nauka PHP a nie aplikacja...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.