Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmowe aliasy www.
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
id4
Witam gorąco

Jestem na etapie kończenia silnika do systemu aliasowego.
Na tym etapie bardzo prosiłbym Was o opinie na temat jego działania.

W serwisie NIE jest ukończone:
- animacja flash
- teksty w działach
- dodatkowe moduły, jak board, faq i katalog

Głównie chodzi mi o działanie opcji po rejestracji - czyli głównego silnika.
Za wszystkie opinie z góry wielkie dzięks.

Adres: http://www.webzion.pike.pl
shpyo
taka mała uwaga...
ta czerwień jest "lekko oczojebna" nie chciało mi się nawet rejestrować. Po krótkim czasie dostałem oczopląsu. Proponowałbym coś lżejszego.
Paul
Cytat
"lekko oczojebna"

lekko winksmiley.jpg
Cytat
Proponowałbym coś lżejszego.

Jestem za smile.gif
Jojo
Jeśli chodzi o kolory to zgadzam się z poprzednikami. Spróbuj przeczytać tekst, który jest na stronie głównej... ja wymiękłem w połowie.
Animacja we flashu dobrze się zapowiada... jeśli w ostatecznej wersji będzie tak szybka to jestem na TAK.
invx
proponuje w niebieski zainwestowac smile.gif, reszta ok.
Ozzy
Cytat
Na tym etapie bardzo prosiłbym Was o opinie na temat jego działania.

Próbowałem, ale wytrzymałem tylko 3 sekundy:)
tiraeth
Ciekawy skrypt!

Moja propozycja co do zmodyfikowania go:
:arrow: Zarejestrowane aliasy niech będą pływającymi ramkami (tzw. maskowanie url'i)

Więcej zastrzeżeń nie mam... POZYTYWNIE
Chewolf
Co do layoutu to mam takie samo zdanie co poprzednicy , ale jestem wytrwały i się zarejstrowałem, według mnie cały system wygląda dobrze , jest wygodny w użyciu. Mnie się podoba biggrin.gif =D>
hwao
Wg mnie bardzo dobre... nie wiem co Wam nie pasi snitch.gif
Moge sie od czepic ze na 1 rzut oka nie wiem jaki to alias... przydalo by sie to widziec :].
Btw: flash zapowiada sie dobrze smile.gif
pearl1985
Ja też nie wiem co wam nie pasi z tą czerwienią !! Jak się nie ma wyregulowanego monitora od deski do deski to pewnie tak jest że nie da rady przeczytać to co jest na stronce :-) szczególnie w czerwieni albo w połaczeniu czerwonego i zielonego. Ocena stronki z mojej strony jak najbardziej pozytywna.
id4
Witam ponownie

Serwis darmowych aliasów jest już skończony (z wyjątkiem podpięcia docelowej domeny - ale to jak zawsze zostawiam na sam koniec). Przede wszystkim zostały zmienione kolory serwisu na mniej halucynogenne :wink:

Gorąco zachęcam do rejestrowania się i do korzystania czy testowania systemu. Mam nadzieję, że wprowadzone poprawki zminenią serwis na plus smile.gif

http://www.webzion.pike.pl
Zajec
Jeszcze mały szczegół mi sie zauważył:
Daj type=password dla hasła :wink:
id4
Cytat
Jeszcze mały szczegół mi sie zauważył:
Daj type=password dla hasła :wink:

Wiem o tym ... Przcuję nad tym. Głównie chodzi mi o to, że grafik miał wizję zrobienia opisów do pól w nich samych, więc idąc tym torem zmuszony byłem w ten sposób rozwiązać opis do pola ...
Staram się jednak to jakoś obejść nie naruszając idei całego serwisu - a raczej tego jednego modułu.
Gdyby szło z pozycji JS ustawiać TYPE dla pola ... ale nie da się - znaczy mnie się nie udało.
kalinowski
Cytat
Webzion.org jest nowoczesnym systemem dystrybucji darmowych aliasów www dla potrzeb nie tylko webmastreów, ale także dla wygody osób prywatnych, chcących znacznie uprościć adresy swoich stron

hmm adres www.webzion.pike.pl nie jest extra biggrin.gif

ale do dzialania i flasha nie mam zadnych zastrzerzen biggrin.gif
id4
Cytat
hmm adres www.webzion.pike.pl nie jest extra biggrin.gif

Tak jak napisałem wątek wyżej - domena nie jest jeszcze fizycznie podpięta do systemu, ale w serwisie jest już wszędzie ona opisana - bo po co 2x poprawiać teksty smile.gif
id4
Witam

Poraz kolejny dźwigam tego posta - ale lepsze to chyba niż pisanie nowego :wink:
Wreszcie została przedelegowana właściwa domena dla systemu. Zapraszam pod właściwy już adres - a niebawem podpięte zostaną kolejne domeny dla tego systemu.

:arrow: http://www.webzion.org
Seth
Jak dla mnie za duzo pomaranczowego i za malo przejzyscie.
Menu jest slabo widoczne.
Tekst jest za maly - przy 1280x1024 meczy to oczy.
Kolor topu nie pasuje do pomaranczowego.
Kolor loga w topie jest bordowy, a nie pomaranczowy.

No i... czy nie mozna bylo dac screena z Mozilli ?
Trzeba uswiadamiac uzytkownikow, ze IE nie jest takie piekne jak to sie wiekszosci wydaje.

Reasumujac lay mi nie przypadl do gustu.

Ocena: 4/10
matys
Jak dla mnei stronka ogolnie całkiem niezła, nawet się zarejestrowałem i wszystko działa;) Jedynie jak powiedizał Seth to logo wogole nie pasuje do niczego:/ trza zmienic jego kolorystyke.
shpyo
biggrin.gif
jestem zadowolony w 50% procentach. Wzioles sobie moje uwagi do serca z tymi oczojebnymi kolorami ^^.
Jednak jeszcze kilka wpadek:
1. jak wspomnieli juz moi przydmowcy: kolor top'u z menu pomaranczowym.
moze dalbys jakis jasny niebieski (tylko nie oczojebny)
2. czcionka zdecydowanie za mala. proponuje daj jakies 10-12 pixeli.

Ale ten pomysl i flash na topie bardzo mi sie podoba.
btw. Powiesz moze jak zrobic ten taki 'blysk' ze flashu ? probowalem sam ale nie wyszlo. To sa juz maski?
Seth
id4: Twoj post zostal usuniety ze wzgledow regulaminowych (zakaz reklamy na forum)
Bakus
Jak dla mnie, to brakuje listy domen w których można założyć sobie subdomenę...
Nie zarejestrowałem się, bo nieiwem, czy warto... istnieje w końcu możliwość, że subdomeny są dostępne tylko w domenach "jakasglupianazwa.com" i "syper_system_aliasow.net"...
Pomarańczowy tak daje po gałach, że miałem ochotę uciec, ale się powstrzymałem, by się wypowiedzieć...
5/10
Vertical
Pomarańczowy zastosowany w pełni przepełnienia smile.gif Ale oprócz tego to nie mam zastrzeżeń. Ładnie wykonany flash.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.