kogutowski
10.02.2011, 20:42:54
Szanowni Użytkownicy tego forum,
Jak możecie zauważyć jestem tu nowy, nie jestem programistą... Jestem Webmasterem.
Do zarejestrowania na tym forum zmusił mnie pewien indywidualny i złożony - jak dla mnie problem.
Potrzebuję napisać krótki kod PHP (skrypt), który odczyta nowe transakcje, które pojawiają się na: www.crunchbase.com
Jest to darmowa i otwarta baza danych, z bardzo ciekawymi informacjami. Potrzebuję tylko stworzyć "mostek" pomiędzy crunchbase a moją stroną.
Na tej stronie jest również okienko z łączną wartością zamkniętych transakcji, na pewno w bardzo prosty sposób dałoby radę pobrać tej informacje.
Bardzo dziękuję za pomoc, na pewno ktoś posiada jakiś kod do zbudowania takiego skryptu, lub mógłby doradzić.
Za pomoc mogę dodać link do stopki na moim serwisie międzynarodowym z PR 2.
Dziekuje i Pozdrawiam,
Przemek
kogutowski
10.02.2011, 21:43:17
OK, tylko skąd mam wiedzieć czy z tej strony można czytać RSS??
Bo tam żadnych namiarów na RSS nie znalazłem....?
Nie, tam nie ma RSS....
kogutowski
10.02.2011, 21:56:09
RSS.com to wizytówka firmy RSS.... zwykła wizytówka biznesowa. Nie chodzi o nadajnik RSS firmy RSS.com
kogutowski
10.02.2011, 22:14:51
Od kilku tygodni przebywam w tej dokumentacji i nic tam nie ma.
Ok, w takim razie może inaczej... żeby przestać tracić czas.
Czy jest tutaj developer który mógłby mi napisać taką aplikację?
AdIoS_Neo
10.02.2011, 22:22:00
Ale co Ty chcesz stamtąd pobrać ? Tę listę "Milestones Added Last 24 hours" z głównej strony ?
kogutowski
10.02.2011, 22:27:14
Nie mogę potwierdzić tej nazwy, bo widać że serwer crunchbase pada co chwile, ale myślę że mamy na myśli to samo.
Chodzi mi o import informacji za pomocą strumienia na moją stronę. Mają to być zamknięte transakcje oraz łączna kwota pozyskanych sum.