Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Dlaczego PHP.PL się sypie przy niższych rozdzielczościach?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
AboutMe
Spróbujcie obejrzeć forum.php.pl przy zmniejszonym oknie przeglądarki wtedy zobaczycie że po przesunięciu suwaka w prawo tło czarnego paska na górze nie dochodzi do prawej strony. Jak to naprawić?
Tomplus
przeważająca liczba osób korzysta z ekranów na których jest duża rozdzielczość i małe nie są tak popularne, więc tworzenie poprawek czy skinów dla tych mały jest często marnowaniem czasu.

Jak już, to można kliknąć na dole ekranu na Wersję Lo-Fi i nie będzie przeszkadzać już rozdzielczość ekranu lub małe okienko.
AboutMe
Wiem, ale ja mam stronę o szerokości 1200px i mam podobny problem gdy ktoś ma mniejszą rozdzielczość niż 1200px.
potreb
Jak ustawiłeś na sztywno to tak masz. Rozdzeilczość 1024 798 jest jeszcze bardzo popularna, tak wynika przynajmniej z analytics
AdIoS_Neo
Witam,
przy mniejszej ? Mam aktualnie rozmiar okna ustawiony na 800x600 i nie mam scrolla horyzontalnego więc przy jakiej rozdzielczości czy też rozmiarze okna Ty to sprawdzasz ? ;O

btw. jeśli Ci to przeszkadza aż tak bardzo to w css dla tej "belki" trzeba ustawić:
  1. min-width: rozmiar_minimalny_najszerszego_elementu_na_stronie px;
  2. width: 100%;

wtedy jak będziesz rozszerzał okno przeglądarki to belka zgodnie z regułą width: 100%; będzie się też rozszerzała (oraz jej tło), a gdy będziesz zwężał okno przeglądarki to belka nie zmniejszy się bardziej niż najszerszy element na stronie dzięki temu gdy przesuniesz scroll w prawo to nie zostanie ona obcięta.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.