Witam mam problem z IE, na stronie nie ma żadnego diva o pozycji fixed, ale w razie gdybym chcial coś zrobić ustawiłem
  1. <!DOCTYPE html
  2. PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
  3. "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

CSS
  1. html {
  2. margin-bottom:25px;
  3. overflow-y:hidden;
  4. }
  5. html body {
  6. height:100%;
  7. overflow:auto;
  8. }

Dlaczego poprostu z tego nie zrezygnuję? Dlatego, że po 1 się uczę, po 2 chcę zastosować na tej stronie div o position:fixed;

A teraz błędy

1. pod IE menu jest jak by w pozycji fixed a właściwie jego połowa:/
czyli
  1. <ul>
  2. <li>a</li>
  3. <li>b</li>
  4. <li>c</li>
  5. <li>d</li>
  6. </ul>
  7.  

co dziwne i śmieszne to a,b,c są jakby fixed, a d stoi w miejscu:)

2.strona na całej szerokości ekranu 1280 x 800 wygląda całekiem spoko w IE 7 ale jeśli zmniejsze ekran to paski przewijania robią co chcą, czyli po prawej stronie mam w ogóle 2 paski, jeden przesuwa ekran a drugi element fixed:/ nie fajnie...

3. msbox + overlay czyli msbox ma pozycję fixed a overlay to nakladka na resztę dokumentu, a taki alercik sobie zrobiłem...
Świetnie, bo to funkcjonalne ale IE 6 tego nie rozumie i kiedy javascriptem wywołam mojego msboxa mimo wszystko pokazuje się on gdzies na samej górze jak by był absolute, a gratis overlay nie jest przezroczysty, na innych przegladarkach i wersjach IE jest o dziwo w porządku jeśli chodzi o ten podpunkt.

Najbardziej męczy mnie co mam zrobić z punktem 1 i 2, IE6 juz sobie odpuszcze bo to i tak chyba nic z tego nie bedzie...

Jeśli chcecie na własne oczy zobaczyć jak to wygląda, załączcie IE i zapraszam na www.swiatowezycie.pl