Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapytanie sql w php wybranie wielu rekordów większych od 0
Forum PHP.pl > Forum > PHP
MarcinKostrzewa2

Mam powyższą tabelę w bazie danych. Moje pytanie, jak powinno wyglądać zapytanie sql w php aby pobrać dla nazwy alferix wartości od kolumny 100 do 120 które są większe niż 0, czyli w tym przykładzie tylko kolumnę 107 o wartości 800.
Doskonale wiem jak zrobić zapytanie aby pobrał wszystkie wartości większe niż 0, ale w tym momencie wybierze mi pierwsze 5 kolumn których nie chce.

Będę mega wdzięczny za pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam
Marcin
CuteOne
Po pierwsze rekord to wiersz nie kolumna
Po drugie mozesz pobrac wiersz i w php wybrac tylko te ktore sa wieksze od 0
MarcinKostrzewa2
CuteOne wcale Mi nie pomogłeś, moje pytanie było jak powinno wyglądać zapytanie. Odnośnie kolumn i rekordów, myślę że post jest na tyle jasno sformułowany że wiadomo o co w nim chodzi, mimo to dzięki za odp.
nospor
I czego się unosisz? CuteOne zwrócił ci grzecznie uwagę, iż mylisz proste pojęcia i wyjaśnił ci jak powinno wyglądać prawidłowo - należy uświadamiać użytkowników gdy mylą się w tak prostych sprawach.

Dodotkowo CuteOne powiedział ci, że bez problemu możesz to obrobić w php. W mysql będziesz musiał stukać masę IFów w select
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.