Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Niemoge otwqierać plików php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
azorrek
mam pare plików php (news, itp) chce je otworzyć w IE ale się nieotwierają a gdy wpiszę dokładną ścieszke dostępu to wyskakuje mi tak jak bym chiał to ściągnąć. Czy musze sobie coś zainstalować żeby IE czytał php
invx
mysisz miec parser. np. Apache,
polecam sciagnac sobie KrasnalServ
Liko
php jest to Server-Side a nie Client-Side, musisz znaleść serwer który obsługuje php lub zainstalować go u siebie na kompie. Nie ma czegos takiego ze mozna cos do IE doinstalowac
azorrek
a co trzeba zainstalować?
invx
np. KrasnalServ
:arrow: http://www.krasnal.tk/
azorrek
ok thx bardzo mi pomogliście
azorrek
a pytanie przeokazji czemu jak ja mam Ie to to forum mi wykrywa że mam mozilla , a ja mam win XP profesional a to mi wykrywa NT 5.01 czy XP to jest win NT??(bo żeczywiście wersja win jest 5.01)
cboot
php wykonują się po stronie serwera i są wysyłane do użytkownika już jako HTML. Tak więc jeśli chcesz testować sobie jakieś skrypty php, to albo testuj je umieszczone na jakimś serwerze w sieci (adresy znajdziesz w dziale Serwery w temacie przyklejonym ADRESY SERWERÓW HOSTINGOWYCH tutaj), albo jak koniecznie chcesz je testować u siebie na dysku to musisz postawić u siebie serwer, ale to będzie trudniejsze.
azorrek
chwilke ja mam Neostrade czy ten krasnal może mi niedziałać??
invx
neostrada nie ma nic do tego, to jest normalny program ktury instaluje sie z pod wina.
cboot
Cytat
a pytanie przeokazji czemu jak ja mam Ie to to forum mi wykrywa że mam mozilla , a ja mam win XP profesional a to mi wykrywa NT 5.01 czy XP to jest win NT??(bo żeczywiście wersja win jest 5.01)

Bo tu chodzi jedynie o rodzaj przeglądarki, czy rodzaj systemu. Przykłady parametrów jakie zwracają poszczególne przeglądarki masz tutaj:
http://www.kurshtml.boo.pl/skrypty/test.html
azorrek
THX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.