Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Poszukuję profesjonalnych programistów!
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Stron: 1, 2
xtxmarcin80
Poszukuję profesjonalnych programistów w całej Polsce, jest do zrobienia innowacyjny projekt i porządne pieniądze do zgarnięcia (z racji bardzo dużego "targetu")

Więcej informacji na stronie:
http://www.zlecenia.przez.net/aukcja,75115...wysokie-zarobki

Proszę o przemyślane i poważne oferty!!! Aby rozpocząć pracę konieczne jest stworzenie zadania testowego i podpisanie umowy o zapobiegnięciu kradzieży pomysłu!!

businesssmiley.png

Danych firmy jeszcze nie ma (będzie zarejestrowana po uruchomieniu strony), kontakt przez maila xtxmarcin80@o2.pl lub przez stronę zlecenia.przez.net

Pozdrawiam,
Marcin Konopko.
emajl22
no bez jaj...

już samo to:

Cytat
Poszukuję profesjonalnego programisty

Cytat
który podjąłby się realizacji projektu w ramach praktyk, szkolenia, etc.

odstrasza

życze powodzenia
Piogola
Wracaj skąd przyszedłeś.
xtxmarcin80
Za 5 lat powiesz "byłem głupi to ja mogłem napisać następną naszą klasę"... ale twoja sprawa. Proszę o nie zaśmiecanie tematu i oferty pracy!!!
kusiu
Koleś... proszę... nic już nie pisz...
thek
A ja polecam czytanie regulaminu! Poważny pracodawca nie wali ofert byle gdzie. Przenoszę.
pyro
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 18:57:45 ) *
Za 5 lat powiesz "byłem głupi to ja mogłem napisać następną naszą klasę"... ale twoja sprawa. Proszę o nie zaśmiecanie tematu i oferty pracy!!!

A forum prosi Ciebie, żebyś nie zaśmiecał go takimi "ofertami", bo oferta pracy to to nie jest, tylko jej marna karykatura.
Cysiaczek
Niepokoi mnie brak integracji z Facebookiem i NK w specyfikacji. Jak mogłeś o tym zapomnieć?
xtxmarcin80
Nie zapomniałem, będzie oczywiście pełna integracja z loginami facebooka i naszej klasy. Jak już mówiłem - wasza strata do tej pory jest wiely chętnych więc nie każdy jest takim gościem co chce oszukańczo sprzedawać niesprawdzony kod!!

Kod zarobi - będzie kasa. Proste!!! Nie kupujemy kota w worku jak to się mówi!! Tak się w każdym normalnym biznesie robi - pierwsze są efekty a potem zapłata (np. SEO!!)
Cysiaczek
Tylko chyba nie wiesz o tym, że takich "innowacyjnych" pomysłów jak Ty, to ja też mam pełną głowę, ale w przeciwieństwie do Ciebie wiem, jaka jest relacja poświęconego czasu do podjętego ryzyka. Ty masz za przeproszeniem ...nic, bo sam pomysł to za mało aby były z tego pieniądze. Nie podejmujesz żadnego ryzyka, chcesz, aby ktoś podjął je za Ciebie. 5-10%? Chyba dla Ciebie.
Bakus
Ja osobiście proponuję napisać wniosek o dotację z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Działanie 8.1 - "Wspieranie działalności gospodarczej w dziedzinie gospodarki elektronicznej".
To właśnie dla projektów o daleko idącej innowacyjności przeznaczone są najwyższe dotacje.
qrooel
Do CV sobie wpiszę. biggrin.gif
xtxmarcin80
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Oczywiście jest ryzyko, że projekt się nie powiedzie - ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.

Ja sam dostałem już 5 propozycji pracy. Będę wysyłał umowy o zachowaniu poufności do podpisania jak tylko skonsultuję ją z innymi członkami projektu. A potem specyfikację projektu!

Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!!

Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif). No i najważniejsze - programista nic nie ryzykuje!!

Bakus - dziękuję za propozycję, ale lepiej chyba robić samemu. Nie będę musiał się przejmować jakimiś unijnymi normami a jak nie wyjdzie (chociaż to bardzo mało prawdopodobne) to kasy nie trzeba będzie oddawać smile.gif
vokiel
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 21:37:53 ) *
ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.

Koszt hostingu i domeny << koszt wynajęcia profesjonalisty.

Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty.

Dziesiątki, setki osób miały taki pomysł, ale zrealizowało go dwóch. Sam pomysł możesz sobie zapisać na kartce i włożyć do szuflady. Dopiero jego realizacja może dać zyski.

Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif).

Bullshit. 95%? Jak to wyliczyłeś? Pomysł to start, ledwo zalążek, nasionko, które trzeba zasadzić, podlewać, nawozić. Później jak coś wyrośnie to pielęgnować, doglądać, poprawiać itd.
Kod którego nie trzeba poprawiać? Jakie masz pojęcie o pisaniu kodu?

Generalnie, jak się ma 17 lat to świat wygląda trochę inaczej. Czasem ma się inne wyobrażenie świata niż jest na prawdę. Z wiekiem to się zmienia, dorasta się, przychodzi doświadczenie itd. Życie uczy pokory
emajl22
ale kabaret Rkingsmiley.png

"ja daje hosting bez reklam i polska domene"

i

10% dla programisty biggrin.gif:d:d
Cysiaczek
Z pozycji kiepskiego programisty widzę to tak:

Cytat
(...)Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.

Czyli dajesz 10 zł + VAT w domenie i 50 zł + VAT w serwerze. Oprócz tego mnóstwo słów zachęty i doskonałych pomysłów.
Potencjalny wykonawca wkłada w ten "interes" jakieś 200h(a tak strzelam) pracy, a ponieważ przyda się ze dwóch programistów to jakieś 400h.
Cytat
Pomysł to 95% sukcesu.

Pomysł to 5% sukcesu, 95% to ciężka praca.

Cytat
Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif)

Sam będziesz oceniał jakość kodu, czy zdasz się na zewnętrzny audyt? Może też na zasadach wolontariatu?

Przeczytaj to co piszesz, i przemyśl to jeszcze z 10 razy, bo tyle to każdemu powinno wystarczyć do zrozumienia, że pisze banialuki. Ja nie przeczę, że masz dobry pomysł, może to kolejne google nawet. To nie zmienia nic w kwestii Twojego i Mojego jutrzejszego posiłku - musisz na niego zapracować.
darko
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku! Oczywiście jest ryzyko, że projekt się nie powiedzie - ale każdy coś od siebie daje. Ja domenę i profesjonalny hosting bez reklam, programista swój czas (ale to go nic nie kosztuje skoro nie ma co robić!), itd.

Ja sam dostałem już 5 propozycji pracy. Będę wysyłał umowy o zachowaniu poufności do podpisania jak tylko skonsultuję ją z innymi członkami projektu. A potem specyfikację projektu!

Pomysł jest najważniejszy, gdybyś 10 lat temu wpadł na pomysł na google to dzisiaj byłbyś bogaty. Ale co ja tam wiem. Prawdopodobnie jesteś kiepskim programistom i zazdrościsz że nikt cię nie chce wziąść do projektu!!!

Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiaćexclamation.gif). No i najważniejsze - programista nic nie ryzykuje!!

Bakus - dziękuję za propozycję, ale lepiej chyba robić samemu. Nie będę musiał się przejmować jakimiś unijnymi normami a jak nie wyjdzie (chociaż to bardzo mało prawdopodobne) to kasy nie trzeba będzie oddawać smile.gif

Hahahahah I Ty jesteś poważnym partnerem do rozmowy, a nie potrafisz postu sklecić bez błędów ortograficznych? Człowieku, wracaj na te swoje zlecenia przez net, a nie tutaj szukasz frajerów, nie dając nic w zamian. Próbujesz tutaj czyimiś kosztem się wzbogacić, nie przedstawiając nawet zarysu specyfikacji, mało tego, Ty nawet nie ukrywasz tego, że takowej jeszcze nie ma. Dodam jeszcze od siebie, że to nie prawda, co piszesz, że programista, który poświęca swój czas, a chwilowo nie jest nigdzie zatrudniony - nic na tym nie traci. Dawno większej bzdury nie słyszałem. Chyba nie masz świadomości, że każdy dobry programista musi się cały czas dokształcać. No właśnie cały czas, pomyślałeś w ogóle, jak wygospodarować czas na naukę? Kiedy? Nie wspomnę już o ludziach, którzy pracują i muszą się dokształcać na własną rękę. Proszę o zamknięcie tego tematu i potraktowanie tej całej "świetnej propozycji współpracy" jako niepoważny wybryk nieodpowiedzialnego łowcy jeleni. Wybacz, ale od samego początku, już po przeczytaniu Twojego tematu wiedziałem, że coś jest z Twoją propozycją nie tak.
scanner
Cysiaczek - no widzisz i nie robisz nic żeby je realizować, chociaż bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!! Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku!

Cyś, Hwao, Quadina... od jutra obcinam pensje. Jak nie ma rynku pracy, to zadowolicie się tym, co dam tongue.gif
xtxmarcin80
Cytat
Sam będziesz oceniał jakość kodu, czy zdasz się na zewnętrzny audyt? Może też na zasadach wolontariatu?

Być może umieszczę w tej sprawie następną ofertę pracy, ale tym razem niestety bez podziału zysków (chociaż będzie na pewno dobry punkt do CV).

Cytat
Potencjalny wykonawca wkłada w ten "interes" jakieś 200h(a tak strzelam) pracy

Ale przecież może nic nie robić i na przykład zmarnowałby te 200 godzin na grę w jakieś final fantasy czy coś. A ja wykładam realne pieniądze (hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!). Więc po co ma programista robić projekt na jakimś yoyo gdzie jest pełno reklam jak u mnie ma serwer za darmo?exclamation.gif!

Specyfikacja już jest, niestety nie mogę jej przedstawić bez podpisania umowy, żeby nikt nie ukradł pomysłu.

Ja nie wiem o co wam chodzi. Często ludzie płacą pieniądze, żeby pracować za darmo na stażu. U mnie nie dość, że nic się nie płaci to nawet oferuję pieniądze1!!!

Cytat
Cyś, Hwao, Quadina... od jutra obcinam pensje. Jak nie ma rynku pracy, to zadowolicie się tym, co dam

Ja bym uzależnił pieniądze od wpływów z forum, na przykład dał 2-5% do podziału dla pracowników. Wtedy by wszyscy lepiej pracowali, reklamowali forum, klikali w reklamy, itd. To idealny przykład na dobry pomysł. 95% sukcesu. Ktoś miał pomysł na forum php i nawet nie musiał podpisywać umowy o niekradnięciu ... bo przecież nikt nie ukradnie domeny biggrin.gif Każdy przecież wpisze php.pl jak będzie chciał poszukać informacji o programistach!!!

Tak czy inaczej dzisiaj chcę skończyć umowę o poufności, po weekendzie wyślę zadania testowe i programiści którzy będą dobrzy rozpoczną pracę nad świetnym projektem!!! Zamiast marudzić na forum można by np. zamiast jednego zdania napisać 10 linijek kodu smile.gif
Bakus
Z Twojej wypowiedzi wynika wiele sprzeczności.
Piszesz "bardzo dobrych programistów bez pomysłów i pracy jest sporo!!". Uważasz zatem, że nie brakuje dobrych programistów i że nie brakuje pracy (zastosowałeś spójnik "i" wskazujący na jednoczesne występowanie obu sformułowań).
W następnym zdaniu piszesz, że “Dużo programistów kończy studia a potem idzie pracować za 800 złotych bo nie ma pracy na rynku!“.
To zdanie wskazuje, że:
- najpierw zostaje się programistą, a później idzie na studia
- po ukończeniu studiów idzie się do pracy za 800zł, bo nie ma pracy.
Skąd posiadasz takie informacje? Muszę przyznać, że mnie one szokują. Posiadam za sobą już ładnych parę lat praktyki zawodowej i nie jestem sobie w stanie wyobrazić stworzonej przez Ciebie wersji rzeczywistości.

Wzięcie na siebie ryzyka nie powodzenia serwisu to niesamowite poświęcenie z Twojej strony zakładając oczywiście, że płacisz za “profesjonalny hosting”. Tu przechodzimy do kolejnego zdania Twojej wypowiedzi - “profesjonalny hosting bez reklam”. Serio? Przypuszczałem, że nie ma na świecie ani jednego serwera komercyjnego, który dołącza reklamy do hostowanych stron. Dodatkowo nie trzeba się bardzo wysilić, by znaleźć darmowy serwer bez reklam. Co w takim układzie Ty tracisz? Jakoś nie jestem w stanie się doszukać.

Muszę przyznać, że podejście pt. “nie mam pracy, więc mój czas mogę rozdawać za darmo” jest dla mnie wyjątkowo ciekawe. To, że nie mam pracy w żadnym wypadku nie oznacza, że mój czas jest bez wartości. Wręcz przeciwnie - może być za drogi dla potencjalnych pracodawców.

Pomysł jest nic nie wart jeżeli nie jest zrealizowany. To dlaczego Faceebook, NK, Google, Amazon, czy inne duże serwisy osiągnęły popularność, to zrealizowanie pomysłów, a nie same pomysły.

Widząc w Twoim wpisie “jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać” wiem, że nie miałeś z programowaniem wiele wspólnego.
I na koniec perełka “programista nie musi się składać na hosting”. Litości...
xtxmarcin80
>nie ma na świecie ani jednego serwera komercyjnego, który dołącza reklamy do hostowanych stron
Nigdy nie robiłeś stron na yoyo?

>Co w takim układzie Ty tracisz?
Pieniądze bo zapłaciłem za profesjonalny hosting na webd i domenę .pl.
d3ut3r
Cytat
hosting i domena to 80 złotych, ale za jakość się płaci!!

Rozumiem że 80 zł za hosting i domenę to dla Ciebie jakość ? jeżeli tak to wybacz ale tylko potwierdzasz to co wszyscy już napisali. Zrozum że ryzyko projektu powinno leżeć tylko i wyłącznie po stronie pomysłodawcy właśnie tak się robi biznes nie szukasz jeleni tylko płacisz grupie programistów za stronę jak wypali to możesz dać im wtedy stałą pracę a samemu zostać milionerem. Jeżeli jednak projekt nie wypali to narażanie np. 5 ludzi którzy mają często na utrzymaniu rodzinę mieszkanie na brak kasy jest po prostu nie poważne. Dobry wpis w CV ? mogłaby tak napisać wirtualna Polska ale nie startujący projekt co z tego że napiszę sobie w CV, że "pracowałem" jako główny programista przy portalu mam-super-pomysl.pl skoro nikt o nim nie usłyszy ?. Mówienie że pomysł to 95% sukcesu, jest tylko wtórowaniem bezsensownym hasłom które często zobaczyć można w różnych super poradnikach jak zarobić milion w miesiąc, ktoś już napisał że sukces projektu to przede wszystkim ciężka praca zarówno czysto techniczna, jak i marketingowa itd.
Cysiaczek
@scanner - pójdźmy na kompromis, daj nam udziały w forum zamiast obniżki pensji jak to pisze ~xtxmarcin80 wink.gif

xtxmarcin80
Cytat
Zrozum że ryzyko projektu powinno leżeć tylko i wyłącznie po stronie pomysłodawcy właśnie tak się robi biznes nie szukasz jeleni tylko płacisz grupie programistów

Właśnie nie szukam jeleni a ryzyko jest tylko po mojej stronie. Gdybym szukał - to bym się kazał na przykład programistą składać po połowę na hosting!!!
darko
Litości, zamknijcie ten cyrk. Tego pana nie przekonacie logicznymi argumentami, ten typ tak ma.
Bakus
Jako "wynagrodzenie" może dodasz jeszcze zatudnionego programistę do znajomych na NK? No taki prestiż mieć Twoją Osobę w znajomych...

PS. Czy yoyo.pl jest komercyjnym dostawcą?
Piogola
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:29:26 ) *
Właśnie nie szukam jeleni a ryzyko jest tylko po mojej stronie. Gdybym szukał - to bym się kazał na przykład programistą składać po połowę na hosting!!!

Ryzyko straty 80zł? Co to za ryzyko? withstupidsmiley.gif
d3ut3r
Ale jak projekt nie wypali to im nie zapłacisz prawda ? więc ryzykują tylko oni ty będziesz w plecy 80 zł a za 200h pracy policz ile byś musiał zapłacić 1 programiście i to właśnie będzie jego strata. I powiedz mi teraz że to ty więcej tracisz.
Bakus
Zamiast inwestować w projekt 80zł lepiej zainwestuj w profesjonalny słownik... bez reklam...
xtxmarcin80
Cytat
PS. Czy yoyo.pl jest komercyjnym dostawcą?

Przecież to normalna firma!!

Cytat
Jako "wynagrodzenie" może dodasz jeszcze zatudnionego programistę do znajomych na NK? No taki prestiż mieć Twoją Osobę w znajomych...

To dobry pomysł. Można stworzyć stronę projektu na facebooku/nk i umieścić tam programistów.

Tak czy inaczej jutro umieszczę więcej szczegółów z projektu. Mam już 6 chętnych programistów.

Cytat
200h pracy policz ile byś musiał zapłacić 1 programiście i to właśnie będzie jego strata

Jeśli dobrzy programiści idą na staż za 300 złotych miesięcznie a to 40*4 160 godzin pracy to pewnie z 400 złotych. Czyli programista traci 80 złotych, dajmy na to pomysł jest wart 2000 złotych. Więc ja ryzykuję 2080 złotych jak programista mnie oszuka i ukradnie pomysł a programista tylko 400 złotych jeśli pomysł będzie zły. Dodatkowo są jeszcze inne atuty dla programisty - możliwość pracy na serwerze, wpis w CV itd.
Bakus
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:37:40 ) *
Jeśli dobrzy programiści idą na staż za 300 złotych miesięcznie a to 40*4 160 godzin pracy to pewnie z 400 złotych.

Czy był byś tak wspaniałomyślny by wyjaśnić skąd posiadasz te dane?
Cysiaczek
To zdaje się jednak prowokacja biggrin.gif
d3ut3r
Pomysł jest nic nie wart dopóki nie udowodni swojej wartości w praktyce. Nie wiem co rozumiesz przez możliwość pracy na serwerze, osobiście nie sprawia mi zbytniej frajdy kopiowanie plików przez FTP. Nawet jeżeli są takie stawki na stażu w co jednak wątpię to raz, że na staż się idzie do firmy z ugruntowaną pozycją na rynku jeżeli onet zaproponowałby mi staż za free to bym poszedł, ale zwykły szary Kowalski startujący z kolejnym genialnym pomysłem na biznes w sieci jest raczej mało atrakcyjnym punktem w CV (zakładam że na rozbujanie projektu też trzeba czasu więc tuż po jego skończeniu i tak nic nikt nie wie). Z całym szacunkiem ale zamiast szukać programisty, pewnie również grafika i specjalistów od marketingu za darmo, zrób porządny biznes plan postaraj się o dotację Z Urzędu Pracy, z programu innowacyjna gospodarka, poszukaj tzw. Angel Investors zdobądź kapitał opłać ludzi i działaj.

Daiquiri
Wybacz xtxmarcin80, ale rozśmieszasz mnie całym swoim jestestwem. Najpierw piszesz, że szukasz profesjonalisty, a potem wyjeżdżasz z wynagrodzeniami za staż. Wiem, że ciężko Ci to pojąć, ale czas rozumiany jako roboczogodzina kosztuje, bez znaczenia czy programista jest obecnie bezrobotny czy nie. Zrozum, że programiści nie potrafią żyć miłością do projektu i powietrzem. Mają zwykle kilka niezbyt wysublimowanych potrzeb takich jak pożywienie czy dach nad głową. Domyślam się, że brzmi to dla Ciebie dziwnie, ale tak właśnie jest. Chyba, że szukasz "profesjonalistów" na wikcie u Mamy. Nie ośmieszaj się z kosztami rzędu kilku złotych za domenę i hosting.

@Cysiaczek
Obawiam się, że nie biggrin.gif.
rzymek01
xtxmarcin80, twoje wypowiedzi w tym temacie są na poziomie przeciętnego gimnazjalisty,
sądze, że padło juz wystarczająco za dużo odpowiedzi (które zabierają Wam czas mam nadzieje, że droższy niż 400zł za 200h tongue.gif )
jak na taki temat, po co w ogóle drążyć taki temat?

jedyne co mnie zdzwiło to własnie tyle odpowiedzi,
no chyba, że potraktujemy to jako humor, to ok, jednak mam wrażenie że cześć osób powaznie odnosi się do argumentów @xtxmarcin80...
everth
Ostatnio pojawiają się coraz ciekawsze oferty - ferie czy może taka aura?
xtxmarcin80
Możecie sobie mówić co chcecie, za miesiąc napiszę tutaj i będę miał innowacyjną stronę odwiedzaną przez tysiące osób dziennie a programista będzie liczył zyski z reklam i wtedy będziecie żałować biggrin.gif Oczywiście to jest dopiero wstępne założenie do użytkowników będzie dużo więcej!!!

Nie będę pokazywał maili bo to niekulturalne ale zainteresowanie projektem jest duże i dużo programistów pyta oszczegóły!!!
Bakus
Moje podsumowanie wątku podsunięte przez Hwao:
To prawda, że pomysł jest bezcenny... za całą resztę zapłacisz kartą Mastercard...
crazy191
Cytat(xtxmarcin80 @ 24.02.2011, 22:37:40 ) *
Dodatkowo są jeszcze inne atuty dla programisty - możliwość pracy na serwerze, wpis w CV itd.

Świetne!!!

Zawsze marzyłem o możliwości pracy na serwerze.

Boże dziecko, idź spać będzie więcej tlenu.
darko
L OOOOO L
d3ut3r
W takim razie pozostaje życzyć powodzenia i wypatrywać 24 marca trzymam za słowo że pokażesz nam tą stronę. Tak czy inaczej dalsza dyskusja raczej nie wniesie nic nowego a zapewne większa jej część nadaje się do działu Humor.
Cysiaczek
Dokonaliśmy pewnych wstępnych obliczeń dotyczących tego projektu, na podstawie zawartych na forum informacji.
Z naszą, czyli Hwao, Bakusa i moją analizą można zapoznać się TUTAJ

yahoo.gif
bim2
@Cysiaczek: Analiza świetna! biggrin.gif

Koledzy, moim zdaniem za bardzo!!!!! naskoczyliście na kolegęexclamation.gif!! To jest INNOWACYJNY POMYSŁexclamation.gif!! Nikt nie chciałby pracować za 2,5zł/h (słownie: dwa i pół złotego za godzinę)questionmark.gif? Tyle to nawet ulotkarze nie dostają! ohmy.gif (bo stawka średnia to 3zł/h ale ważne że nie dostają)

Chłopczyku, ja proponuje ci robić biznesy z rodzicami. U nich może coś zarobisz.

Btw. Pomyśl jeszcze może czy te 6 programistów nie robi sobie z ciebie żartów? smile.gif Bo ty to nadajesz się do Mam Talent! "Ja mam świetny talent ale musi szanowna komisja podpisać umowy o niekradnięciu mojego pomysłu na talent. Ja daje profesjonalne skarpetki i imie i nazwisko!".
vokiel
Cytat(Cysiaczek @ 24.02.2011, 23:42:21 ) *
Z naszą, czyli Hwao, Bakusa i moją analizą można zapoznać się TUTAJ

biggrin.gif

Cytat(bim2 @ 25.02.2011, 08:46:42 ) *
Chłopczyku, ja proponuje ci robić biznesy z rodzicami. U nich może coś zarobisz.

Chłopczyku? 17 lat to prawie dorosły, traktuj kolegę z należnym szacunkiem. Chce dać komuś zajęcie, żeby nie marnował się za 800 zł/m-c, albo przy final fantasy, a tu takie szykany...

@xtxmarcin80, nie zrozum mnie źle. Jest coś takiego jak kodeks pracy, w którym są zawarte zasady na jakich ma się odbywać świadczenie pracy. Główną z nich jest to, że za pracę należy się godziwe wynagrodzenie. 10% od projektu, który może nic nie zarobić jest dość niepewne.
Co innego jak z kimś rozpoczynasz wspólny projekt, wkładacie tyle samo pracy i dzielicie się zyskami po równo. Ty jednak chcesz zatrudnić kogoś do zrobienia projektu, kogoś kto zrobi to wszystko sam. W związku z tym za jego pracę trzeba zapłacić.

Szukasz profesjonalistów, których nie zadowoli wpis do CV czy konto w grupie projektu na nk czy fb. Takie osoby raczej nie zarabiają tych 800zł/m-c. Za darmo możesz co najwyżej zwerbować kolegę z liceum.
92nasti
Stary, dowiedz się najpierw ile kosztuje praca programisty, bo te twoje 80 zł to chyba na waciki. Naoglądałeś się chyba The Social Network, albo podjarałeś czymś innym i myślisz że będziesz drugim Markiem Zuckerbergiem. Jaki problem załatwić sobie domenę i hosting? Ty wydajesz na to 80 zł, a ja załatwię sobie kawałek dedyka + domenę za darmo.

Myślę, że to marna prowokacja, a właściciel tematu nie ma o tym zielonego pojęcia.
teutates
Panowie,

jak martwicie sie, ze gosc zajmie Wam sektor rynku "2,50 pln/h" to chyba ma racje z tym, ze duzo pogramistow nie ma co robic, bo zamiast programowac piszecie glupoty na forach.

Nikt normalny tego nie bedzie robil, ale jak znajdzie studenta/ucznia ktoremu sie nudzi i chce sie czegos nauczyc -> obaj zyskaja, czy projekt to bullshit czy nie...

i co za roznica jaki jest podzial zyskow w projekcie ktory zlotowki nigdy nie zarobi -> zadna.

Martwicie sie, ze ktos w innym kraju dzieli skore na niedzwiedziu, ktory sie jescze nie urodzil w taki sposob, ze ktos na tym traci...

Pozdrawiam
Piotr
thek
Teutates... Tu chodzi jedynie o jedno. Pokazać, że koleś napina się jakby jego projekt był nie wiadomo jaki wspaniały i wyjątkowy, ze swojej strony daje tyle co nic, oferuje tyle co nic, a wymagania ma w porównaniu do tego ogromne. Szczerze mówiąc to tego typu podejście świadczy o jego kompletnym oderwaniu od rzeczywistości. Każdy ma pomysły, ale nie każde da się zrealizować w sensownym czasie i w sposób dobry. One u programistów idą na odstrzał lub są jako "ciekawostki" rozwijane czy do portfolio możliwości/umiejętności w czasie wolnym.

Zauważ, że tutaj większość po prostu z tego tematu kpi i żartuje bo to oferta na poziomie: "Ja załatwiam sprawę w Urzędach by założyć firmę budowlaną o wąskiej specjalizacji typu budowa mostów i szukam wspólnika, który ma cały sprzęt, także koparki, dźwigi i materiały. Jeśli uda nam się zrealizować zamówienie to ja biorę 90%, a on 10% - umowa stoi?". Zauważyłeś, że taka oferta to kpina w którą nikt nie wejdzie? Ten temat jest podobny.
dr_bonzo
@xtxmarcin80
Cytat

Pomysł to 95% sukcesu. Ja daję aż 10% zysków programiście (czywiście, jeśli napisze dobry kod którego nie trzeba poprawiać). No i najważniejsze - programista nic nie ryzykuje!!

To ja mam pomysl:
Zrobic lepsza wyszukiwarke niz Google (skoro google odnioslo taki sukces to ja odniose wiekszy), ma miec jeszcze mniej elementow na startowym ekranie, ma dzialac szybciej, dostarczac lepszych rezultatow i miec html zgodny z w3c.

Mam zaplanowane 100 mln przychodow w drugim roku i 1 mln odslon w pierwszym - to nie moze sie nie udac bo tak zaplanowalem.

Dam ci nawet 15, czekaj 30% zyskow jesli zrobisz taki system. Zfinansuje nawet rok szkolenia z programowania.

A teraz - czemu nie jestes chetny?

---
Programista nic nie traci?

1. Znajdzie dobrze platna prace - wiec musisz mu cos lepszego zaoferowac
2. Nie znajdzie pracy bo jest kiepski - czy na pewno chcesz takiego programiste?
mrok
Jejku dawno się tak dobrze nie uśmiałem - Cysiaczek Wasza analiza jest ekstra.
Z niecierpliwością czekam na kolejny wpis @xtxmarcin80

BTW czas poświęcony na FF nie jest nigdy czasem straconym
itsme
@xtxmarcin80: rozumiem Twój pomysł! zasadniczo dobry. Jestem za. A teraz odryjemy go - "Zameczyc userów php.pl aby mi zapłacili abym już nie pisał". Podaj numer konta zapłące CI 200 PLN. - jest pewna luka w tym pomyśle.... po co Ci programista ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.