Zacząłem pisać prosty skrypt, którego zadaniem jest zamiana znaków na inne. Napisałem tablice zawierające znaki i 2 funkcje. Jedna z nich to formularz. Ta działa prawidłowo. Mam problem z drugą. Oto ona:
function przetlumaczone ($j, $lang){
Teraz taki mały opis. $j jest takim jakby dłuższym opisem sposobu zamieniania, a $lang jest kluczem tablicy $trans. Tablica $trans['cos'] określa mi znaki, na jakie mają zostać zamienione te wysłane.Tablica ta jest zamieszczona przed całym tym kodem. $tekst_pl to zamienione znaki ą, ę itp.
Formularz przesyła poprawnie zmienne. Widać je w pasku adresu. Przy uruchamianiu skrypt nie pokazuje żadnych błędów. Kiedy przypisze zmiennym wartości, to skrypt tak jakby ich nie widział. W miejscu, gdzie powinny się wyświetlić jest pusto. I to jest mój problem. Jak to rozwiązać?
Oto pełniejszy kod:
"ą" => "a", "ć" => "c", "ę" => "e", "ł" => "l", "ń" => "n", "ó" => "o", "ź" => "z", "ż" => "z", "ś" => "s", "Ą" => "A", "Ć" => "C", "Ę" => "E", "Ł" => "L", "Ń" => "N", "Ó" => "O", "Ź" => "Z", "Ż" => "Z", "Ś" => "S"); function przetlumaczone ($j, $lang){ } switch($jezyk){ case "nin": przetlumaczone("nin", "nin"); formularz(); break; case "lud": przetlumaczone("lud", "ldz"); formularz(); break; case "ab": przetlumaczone("ab", "ab"); formularz(); break; case "ba": przetlumaczone("ba", "binludz"); formularz(); break; default: formularz(); break; } } else { formularz(); }
może tą funkcję zamieściłem w złym miejscu albo coś...
Używałem szukajki, ale nie za wiele jakoś znalazłem. Pewnie ślepy jakiś jestem

Z góry dzięki za pomoc.