Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP] Jak wysłać do przeglądarki informacje że skrypt się wykonał
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-markus-
Witam
Mam skrypt w php który pobiera dane z bazy mysql i je wypisuje, następnie skrypt pobiera pare rzeczy curlem i trwa to 30 sekund i zapisuje do bazy, już nić nie wyświetla w przeglądarce, jak zrobić żeby po wypisaniu danych z bazy mysql przeglądarka skończyła działanie, tzn nie pokazywała paska ładowania strony.
Użyłem ob_end_flush(); zaraz po funkcji która wypisuje z bazy, i wtedy ładnie szybko się dane pojawiają na stronie , ale przeglądarka dalej pokazuje że skrypt się wykonuje. Co przesłać i jak do przeglądarki informację że to już koniec danych pomimo tego że ten skrypt będzie dalej szedł w "tle"
krzywy36
jeśli dobrze zrozumiałem o co Ci chodzi, to jedyna opcja to AJAX. Po więcej info do google.
zegarek84
jeszcze wyślij nagłówki:
Content-Length: LICZBA_BAJTÓW_TREŚCI
Connection: close

edit
Uruchamianie skryptu php "w tle"
-markus-
Cytat(zegarek84 @ 3.03.2011, 21:35:00 ) *
jeszcze wyślij nagłówki:
Content-Length: LICZBA_BAJTÓW_TREŚCI
Connection: close

edit
Uruchamianie skryptu php "w tle"

Próbowałem czegoś takiego ale niestety nie wyświetla całej treści tablicy, wygląda tak jakby źle obliczał rozmiar i za szybko kończył działanie.
  1. $size=ob_get_length();
  2. header("Content-Length:".$size);
-markus-
Cytat(-markus- @ 3.03.2011, 22:33:05 ) *
Próbowałem czegoś takiego ale niestety nie wyświetla całej treści tablicy, wygląda tak jakby źle obliczał rozmiar i za szybko kończył działanie.
  1. $size=ob_get_length();
  2. header("Content-Length:".$size);

Wszystko już śmiga jak należy, ominąłem początkowy tekst, dlatego źle liczył.
Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.