Mam taki problem. Dość prosty ale męczę się z tym już dobre 4 godziny. Mam taki kod:
if ($k1 === false) { } else { } if ($k2 === false) { } else { }
Mój problem tkwi w tym, że szuka w tekście (tak mi się wydaje) do pewnego momentu a potem przestaje i zwraca że nie znalazło chociaż w tekście jest szukane słowo tylko przy końcu tekstu. W każdym tekście znajduje się pierwszesłowo lub drugiesłowo. Gdy występuje jedno albo drugie jest ok, działa. Problem następuje gdy w tekście znajdują się obydwa słowa. Gdy obydwa słowa występują w tekście tylko to które jest pierwsze w kolejności zostaje odnalezione. Chcę by wyświetliło, że znalazło obydwa. Często występują kilkakrotnie w tekście... ale chcę tylko by sprawdziło czy chociaż 1 raz słowo się pojawiło. Wydaje mi się, że chyba powinienem użyć czegoś innego by odnaleźć obydwa. Tylko jest to trochę dziwne, ponieważ napisałem osobny kod dla pierwszego i drugiego słowa.. nie powinny kolidować ze sobą.. chociaż dane pobierają z tego samego miejsca. Nie wiem dlaczego strpos nie szuka do końca tekstu, gdzie ewidentnie znajduje się słowo.
acha i nie chcę użyć preg_match chcę zrozumieć dlaczego nie działa strpos
Może mnie ktoś naprowadzić co robię źle?