Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Bez odświeżania...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Marys91
Witam,
dzisiaj na warsztatach z php zaczęliśmy tworzyć takie coś: http://szuflandia.pjwstk.edu.pl/~s8132/php/gra/ tutaj przemieszczanie odbywa się za pomocą metody get. Jednak to poruszanie nie jest ciekawe. Czy da się tak zrobić, że po wciśnięciu linka nie odświeża się cała strona tylko to co napisane w php. Przykładowo:

1. <?php
  2. $zmienna=5;
  3. ?>
  4. <a href="">Powiększ</a>

Pytanie jak powiększyć tą zmienną bez odświeżania całej strony? Jeśli są takie możliwości proszę o pomoc.
kadlub
jeśli chcesz przesyłać GET bez odświeżania strony to ajax
nekomata
Bez odswierzania to tylko ajax , bądź co bądź gry powinno się tworzyć w js/flash jeśli chodzi o przeglądarkę , ewentualnie java. BTW x powinno być osią poziomą , w twoim przypadku masz x z y zamienione tongue.gif
Marys91
Nie musi być to get. Tą metodę dzisiaj nam pokazano, a ja chce w jak najprostszy sposób chce zrobić jakąś akcje wywołaną linkiem i nie odświeżać całej strony. Tak wiem, że mam x i y zamienione. Jeśli chodzi o tworzenie gier to ja nie mam zamiaru tworzyć gier, tylko dzisiaj na warsztatach było takie zadanie i tak się zastanawiam czy da się to bardziej ulepszyć używając tylko php.
konole
Cytat(Marys91 @ 18.03.2011, 20:08:30 ) *
Nie musi być to get. Tą metodę dzisiaj nam pokazano, a ja chce w jak najprostszy sposób chce zrobić jakąś akcje wywołaną linkiem i nie odświeżać całej strony. Tak wiem, że mam x i y zamienione. Jeśli chodzi o tworzenie gier to ja nie mam zamiaru tworzyć gier, tylko dzisiaj na warsztatach było takie zadanie i tak się zastanawiam czy da się to bardziej ulepszyć używając tylko php.

Dostałeś odpowiedź. Ajax.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.