Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz PHP a baza MYSQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
medicalitlogistic
Szanowni,

Bardzo prosze o wsparcie. Mam przygotowany formularz w PHP. Formularz ma być uzupełniany przez użytkowników. Jednak to co wpiszą chciałbym lokować w bazie MYSQL. Jak założyć bazę, co jest tabalą w tym formularzu a co kolumną aby w łatwy sposób po zalogowaniu do MYSQL widzieć drzewo.

Nazwa bazy danych, formularze, formularz (1,2,3,4,5) i wchodząc do formularza 1 mieć informacje które wynikają z treści wypełnionej.

Załączyłem również widok formularza. Proszę o informacje.

Poniżej link do zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/10932344148621...848297798413426
Ideal
Nie wiem czy dokladnie rozumiem ale jesli chcesz te dane wprowadzic do bazy danych -> tabeli to po prostu musisz stworzyc tabele i stworzyc pięc kolumn o nazwach: 1,2,3,4,5 i tyle. A kazdy wpis do tabeli to po prostu kolejny rzad. (Pierwsza tabela moglaby byc nazwana ID - i zrób tak ze kazdy kolejny wpisa zwiekszy id o jeden czyli kazdy wpis bedzie ponumerowany)

1. CREATE TABLE `wniosekozatrudnienie` (
  2.  
  3. `id` INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  4. `nazwa_stanowiska` VARCHAR(100) NOT NULL,
  5. `itd itp` VARCHAR(100) NOT NULL,
  6. `itd itp` VARCHAR(100) NOT NULL,
  7. `itd itp` VARCHAR(100) NOT NULL,
  8. `itd itp` VARCHAR(100) NOT NULL,
  9.  
  10. PRIMARY KEY (`id`)
  11.  
  12. )
  13.  
  14. ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARACTER SET latin1
  15.  
  16. COLLATE latin1_general_cs AUTO_INCREMENT=0;
medicalitlogistic
Dziękuje za odpowiedz,

Ale prosze spojrzeć na ten załacznik, chodzi mi o coś takiego dla ładu i porządku w bazie:

https://picasaweb.google.com/10932344148621...863093366431762
konole
Owe kolumny zwą się tabelami.
medicalitlogistic
Dziękuje za informacje:

A jak mam stworzyć skrypt aby po kliknieciu ZAPISZ w formularzu dane zapisały się w bazie. W tej chwili jak klikam na zapisz
przeglądarka ani drgnie smile.gif

[php][/php] </tr>
</table>
<div align="right">
<blockquote>
<blockquote>
<blockquote>
<blockquote>
<blockquote>
<blockquote>
<p align="center">
<input type="submit" value="Zapisz" />
</p>
</blockquote>
</blockquote>
</blockquote>
</blockquote>
</blockquote>
</blockquote>
</table>
</div>
</body>
</html>
Ideal
no musisz napisac skrypt php - poszukaj na google: php insert in database (to nie trudne wiec powinienes szybko pojac)

mniej wiecej ma to wygladac tak:

jesli wcisniety submit -> jesli wszystkie dane zostaly wprowadzone -> umiesc wartosci xyz w tabeli Z WartoscX WartoscY WartoscZ smile.gif

a tak przy okazji w tym kodzie co podales - gdzie tam sa jakies inputy textu albo textarea ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.