Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Nie dziala zatwierdzenie formularza enterem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacobson
Witam, mam taki problem ... otoz mam sobie przykladowo formularz logowania (login i haslo) i po wpisaniu tych danych chcialbym zeby domyslnie po wcisnieciu entera zatwierdzal te dane jednak po ich wpisaniu i nacisnieciu entera nic sie nie dzieje jakby nie wiedzial w ogole ze ma nacisnac przycisk "zaloguj" jak moge to powiazac?
pozdrawiam
boddah85
Błąd występuje raczej tylko w IE, ale można go ominąć. Dodaj np. do formularza ukryte pole o wartości 1
  1. <input type="hidden" name="wyslano" value="1" />

i następnie sprawdzaj czy formularz jest wysłany w poniższy sposób
  1. if($_POST['wyslano']==1)
jacobson
to dziwne u mnie wystepuje w firefoxie

1. <input id="login_input" type="text" name="user" />
  2. <input id="login_input" type="password" name="pass" />
  3. <input type="hidden" name="login" value="1" />
  4. <a href="#" id="submit_button" onclick="document.login_form.submit();return false;"><div id="submit_button_text">Zaloguj</div></a>

to pewnie ten javascript tak dziala ... ale jak inaczej moge to zrobic ?
Probowalem ustawic <input type="image" id="submit_button" onclick ...................."
ale to nie wyglada tak jak wczesniej i dodatkowo w moim przyciusku submit pojawil sie napic "wyslij zapytanie"
kaem
Nic dziwnego, że nie działa skoro nie używasz input submita.
W Twoim przypadku musisz użyć atrybutu onKeyPress w inputach i tam umieścić funkcję, która będzie sprawdzała jaki klawisz wcisnąłeś. Jeśli jest to enter (kod to chyba 13) wtedy wysyłasz formularz.
gargamel
formularz musi mieć <input type='submit'> żeby reagował na enter.
Wrzuć tego inputa, i ewentualnie ukryj go w niewidocznym divie. Powinno działać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.