Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: id pod nowym php2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Anonymous
sory za nowego posta, ale czy może mi ktoś powiedzieć, jak rozwiązać problem z tym id=="form", ponieważ wcześniejszy post został zablokowany, a w sumie i tak z niego nic nie wiem ...
Puciek
Cytat(krzychu)
Blokuje. O register globals powinni wiedzieć już wszyscy!

Właściwie krzychu to pamiętam czasy gdy ten dzial był planowany i miało taki zachowanie być UNIKANE.

Odpowiadam jasno

Jeżeli ma być pobierane z linku to musisz używać tablicy zmiennej GET ($_GET['zmienna']) jeżeli serwer ma wyłączone register_globals.
Tak przy okazji do wiadomości z formularza używamy tablicy POST($_POST['zmienna']).
scanner
Blokuję
Przedszkole przedszkolem, ale do cholernej wyszukiwarki dupę czasem ruszyć trzeba. Że o zaznajomieniu siuę z manualem nie wspomnę.
kszychu
Cytat
Cytat(krzychu)
Blokuje. O register globals powinni wiedzieć już wszyscy!

Właściwie krzychu to pamiętam czasy gdy ten dzial był planowany i miało taki zachowanie być UNIKANE.

Ja co prawda nie pamiętam czasów, gdy dział był planowany, znam jednak REGULAMIN działu i całego forum, który nakazuje UNIKAĆ pisania postów, na które odpowiedzi można znaleźć co krok na forum, oraz zaleca używać wyszukiwarki, aby owe odpowiedzi znaleźć.

BTW. Uprzejmie proszę o nieprzekręcanie nicka.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.