nawet nie slyszalem o czyms takim jak session_set_cookie_params () bo wszelkie poradniki jakie przegladalem to byly albo bez ciasteczek, albo ze zwyklym setcookie.
czyli jak to mam zrobic? wygenerowac jakies ID sesji, zapisac je do ciastka, a potem odczytywac? tylko nie wiem jakby to mialo dzialac w ogole.
a co do frameworkow to sie bawilem w Symfony i tam sesji nie widzialem, a nawet jak byla to i tak nic nie zakapuje z tego jak to jest tam zrobione
http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Sesjetutaj jest wlasnie o tym pobieraniu IP i nazwy przegladarki, wiec o to mi chodzilo.
wytlumaczy mi ktos jak to dziala?
if (!isset($_SESSION['inicjuj'])) {
$_SESSION['inicjuj'] = true;
$_SESSION['ip'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}
jest tam cos takiego jak session_regenerate_id();
tak po prostu wpisane i do niczego nie przypisane, czyli generuje sie tam po prostu
session_id(); ?
a jak teraz zrobic z ciastkami, zeby to dzialalo? zapisuje do ciastka przez session_set_cookie_params to session_id czy co? chodzi mi zeby zrobic pamietanie logowania
nie wierze ze tyle osob na forum i nikt nie wie jak to zrobic, zeby ciastka pamietaly sesje... nie chce gotowego rozwiazania, tylko naprowadzenie jak to rozwiazac, albo chociaz prosty tutorial