sylwekb
5.04.2011, 13:53:18
Witam, mam taki problem, otóż jeden element zachodzi na drugi i chciabym aby odniżyć wyświetlanie ceny $show_price,
chciałbym dodać jakiegoś breake'a <br>. Czy jest to możliwe i jak to zrobić w tego typu składni?
Kod
<?php $ps_product->show_snapshot($db->f("product_sku"), $show_price, $show_addtocart); ?>
Fifi209
5.04.2011, 14:04:34
Dałeś tyle informacji co kot napłakał. Poza tym to raczej CSS (wygląd) niż PHP.
sylwekb
5.04.2011, 14:11:42
Oto adres strony, od razu na pierwszej stronie cena zachodzi na produkt, próbowałem stylami, za cenę odpowiedzialna jest w css-ie .productPrice
jednak mimo, że wprowadzam parametry margin, padding, height z wartościami nic to nie zmienia.
No tak... wszystko floatowane, elementy z ustawionym na sztywno height = 90px i to jeszcze w style elementu, zamiast ładnie w klasę to ubrać, skoro potem i tak to dublujesz w kilku miejscach, a więc copy-paste kodu... Bez jakiegokolwiek sprawdzania czy elementy wewnętrzne nie są aby wieksze i nie wylewaja poza element i mamy efekty jakie opisujesz.
sylwekb
5.04.2011, 17:01:43
No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć tego ustawionego na sztywno 90px przez twórców VM, nie ma na pewno tego w plikach styli, musi więc być gdzieś zaszyte w php, tylko jak to sprawdzić?
Znalazłem i poprawiem ten błąd, faktycznie na sztywno w php był wpis, który usunąłem, może komuś się przyda, ten błąd jest w ../component/com_virtuemart/themes/default//templates/common/productsnapshot.tpl.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.