Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak obniżyć fragment składni
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sylwekb
Witam, mam taki problem, otóż jeden element zachodzi na drugi i chciabym aby odniżyć wyświetlanie ceny $show_price,
chciałbym dodać jakiegoś breake'a <br>. Czy jest to możliwe i jak to zrobić w tego typu składni?

Kod
<?php $ps_product->show_snapshot($db->f("product_sku"), $show_price, $show_addtocart); ?>
Fifi209
Dałeś tyle informacji co kot napłakał. Poza tym to raczej CSS (wygląd) niż PHP.
sylwekb
Oto adres strony, od razu na pierwszej stronie cena zachodzi na produkt, próbowałem stylami, za cenę odpowiedzialna jest w css-ie .productPrice
jednak mimo, że wprowadzam parametry margin, padding, height z wartościami nic to nie zmienia.
thek
No tak... wszystko floatowane, elementy z ustawionym na sztywno height = 90px i to jeszcze w style elementu, zamiast ładnie w klasę to ubrać, skoro potem i tak to dublujesz w kilku miejscach, a więc copy-paste kodu... Bez jakiegokolwiek sprawdzania czy elementy wewnętrzne nie są aby wieksze i nie wylewaja poza element i mamy efekty jakie opisujesz.
sylwekb
No właśnie nigdzie nie mogę znaleźć tego ustawionego na sztywno 90px przez twórców VM, nie ma na pewno tego w plikach styli, musi więc być gdzieś zaszyte w php, tylko jak to sprawdzić?

Znalazłem i poprawiem ten błąd, faktycznie na sztywno w php był wpis, który usunąłem, może komuś się przyda, ten błąd jest w ../component/com_virtuemart/themes/default//templates/common/productsnapshot.tpl.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.