Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql_real_escape_string problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Crea17
Witam. Mam taki problem z funkcją mysql_real_escape_string. Chodzi o to, że napisałem swój CMS'a i przy zapytaniach mysql użyłem funkcji mysql_real_escape_string i na localhost działa wszystko ok, a na serwerze www do tekstów dodaje mi \ przed ". Czy musze użyć funkcji stripslashes()? I pytanie, dlaczego tak sie dzieje, że u mnie na komputerze w tekstach nie ma \ a na serwerze dodają sie \ questionmark.gif
mat-bi

Podaj wynik.
modern-web
A może pokazałbyś fragment skryptu.
Przepraszam ale na tym forum nie posiadamy wróżek... wink.gif
Crea17
Cytat(mat-bi @ 11.04.2011, 21:14:19 ) *

int(1) - serwer www

int(0) - localhost

A co do kodu to prosze smile.gif

1. $dataRow = new dataRow();
  2. $dataRow->content = mysql_real_escape_string($_POST['content']);
  3. $this->registry->db->update($dataRow);

1. public function update($dataRow)
  2. {
  3. $query='UPDATE '.$dataRow->getTable().' SET '.$dataRow->getKeysAndValues().' WHERE id='.$dataRow->id;
  4. if (!$this->link) $this->connect();
  5. $result = mysql_query($query)
  6. or die("Błąd: " . mysql_error());
  7. }
mat-bi
magic_quotes włączone - Houston, we have a problem.

ja bym ci radził poszukać w ustawieniach serwera zmiany opcji magic_quotes - przez tą opcję masz nadwymiarowe slashe.
modern-web
Kolega podsunął Ci rozwiązanie... poczytaj o get_magic_quotes_gpc i porównaj to z konfiguracją serwera smile.gif

Edit:

- wyłączasz to w konfiguracji php.ini (jak kolega wyżej wspomniał)
- robisz warunek if ... + stripslashes
Crea17
Ok magic_quotes wyłączone smile.gif Hosting ma mozliwość zmiany niektórych parametrów i także ta opcja się znalazła smile.gif Dziękuje bardzo za pomoc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.