Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] upload plików do dwóch stron
Forum PHP.pl > Forum > PHP
wiciu010
Cześć,

Mam stronę aaa.pl i stronę bbb.pl obie na tym samym serwerze. Chcę, aby dodając zdjęcie do strony bbb.pl poprzez formularz zapisywało się np pod adresem aaa.pl/images/nazwa_zdjecia
Czy jest coś takiego możliwe czy nie mogę i muszę tylko zapisywać na stronie na której jest upload?
Czy da się to zrobić normalnie tak jakbym robił upload tylko podawał ścieżkę aaa.pl/images/nazwa_zdjecia?
modern-web
Możesz, możesz...
Podpinasz 2 domeny do serwera, 2 katalogi stron, w skrypcie wysyłania zdjęcia dajesz ścieżkę do katalogu drugiej strony (będziesz musiał przeskoczyć katalog lub kilka katalogów wyżej za pomocą `../` , a potem odpowiednio wybrać folder w którym owe zdjęcia mają zostać zapisane). Żaden problem smile.gif
wiciu010
Cytat(modern-web @ 11.04.2011, 21:38:02 ) *
Możesz, możesz...
Podpinasz 2 domeny do serwera, 2 katalogi stron, w skrypcie wysyłania zdjęcia dajesz ścieżkę do katalogu drugiej strony (będziesz musiał przeskoczyć katalog lub kilka katalogów wyżej za pomocą `../` , a potem odpowiednio wybrać folder w którym owe zdjęcia mają zostać zapisane). Żaden problem smile.gif

Ok dzięki, czyli pewnie będę musiał tylko odpowiednio manipulować ściezką za pomoca '../' bo rozumiem, że nie moge po prostu podać jako ścieżkę adresu http://www.... tylko manipulacja '../'?
Domeny są podpięte, serwisy postawione.
modern-web
Dokładnie. Musisz odpowiednio manipulować ścieżką, bo adres absolutny nie wchodzi tutaj w grę. Poruszasz się przecież w obrębie dysku serwera, nie całej sieci smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.