Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Socket vs Curl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tabbi
Witam,

mam takie pytanie co jest lepszym rozwiązaniem. Chodzi mi o wysyłanie zapytań typu POST a także łączenia się z stronami i pobierania danych (pojedyńczych dużych plików).

Standardowo używałem Curl jednak od jakiegoś czasu miałem styczność z Socketami w PHP i wydaje mi się że to drugie rozwiązanie jest lepsze. Działa lepiej Nie zawiesza się jednak jest to spostrzeżenie, nie mam jakiś większych technicznych argumentów. Z tym że wykorzystanie socketów jest nieco cięższa z powodu doboru odpowiednich nagłówków. Jedynym chyba plusem jest fakt możliwości pobierania plików partami w socketach i określeniem rozmiaru tego partu w Curl bufforsize niestety zawodzi.

Czekam na opinie ?
bim2
Nie warto było poszukać na początku w internecie?
Jeden z wyników: http://bytes.com/topic/php/answers/12687-curl-vs-socket

Ogólnie, jeśli jest tak jak opisujesz to chyba oczywiste że tobie lepiej działają sockety? Po co ci techniczne wyjaśnienie do tego, jeśli jest zauważalna różnica?
wNogachSpisz
Pobieranie/wysyłanie dużych plików to jedyna sytuacja gdzie od biedy uzyje CURLa
Wszystko inne w PEAR:HTTP_Request
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.