Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][AJAX] dodawanie produktu do faktury
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
skleps
Nie znam w ogóle AJAXa, ale wiem że byłby bardzo pomocny w tym co teraz potrzebuję.

Załóżmy że jest wystawiana nowa faktura, która jak wiadomo składa się z różnych danych, ale również z pozycji z towarem.
Jest czynność, gdy człowiek za pomocą czytnika dodaje nowe pozycje do faktury - i tu aż się prosi, żeby po każdym wczytaniu produktu nie przeładowywać całej strony, a wyłącznie fragment ze spisem towarów na fakturze (mój problem akurat jest inny, ale ten przykład świetnie go opisuje).

No i teraz pytanie - jak to zrobić najłatwiej, najchętniej jakby mnie ktoś odesłał do gotowego przykładu skryptu.

Druga prośba - polećcie mi może jakiś manual, gdzie są rozpisane łopatologicznie na przykładach podstawy AJAXa.
nospor
http://api.jquery.com/category/ajax/

Co do łopatologicznych podstaw to też łopatologii google mamy cię uczyć? AJAX to tak popularne coś ostatnio, że w google roi się od przykładów. Wystarczy odrobina dobrej chęci
mat-bi
Podstawy. Jesli nei chce ci się uczyć pisania AJAX-a w zwykłych akcjach JS, zainteresuj się frameworkami, Mootools, JQuery, Prototype, Dojo etc. (nospor podał ci link do manuala)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.